Otsake on lainaus Kotikokilta ja hyvä resepti löytyy tästä. Eräästä kirjoituksesta löysin tällaisen maininnan:"Jos aamuisin työmatkani varrelta saisi vohveleita, niin en aamiaista nauttisikaan kotona!"

Yksi lämminhenkinen kahvila on sijoitettu Tampereen pienimpään kivitaloon lähelle Keskuspuistoa. Vuonna 1926 alunperin autotalliksi rakennetussa tosi pienessä talossa on palvelujaan tarjonnut ainakin suutari ja kirjansitoja. Historia kertoo paikalla toimineen myös kaupungin ensimmäisen huoltoaseman. Nyt siinä on Vohvelikahvila. Toivottavasti edelleenkin, vaikka viime käynnistäni on vierähtänyt jokunen vuosi. Pienestä ja idyllisestä kahvilasta lähellä Tammer-koskea, sai vohveleita lähes joka makuun, makeita tai suolaisia. Cappuccinon, espresson tai maustetun kahvin seuraksi sai nauttia samaan hintaan hiljaisesta radiomusiikista. Kahvilan kotikatu, muistaakseni Ojakatu, henki jo silloin ihan keksieurooppalaista tunnelmaa ja reipasta menoa!

Muutaman vohvelin olen paistanut eilen ylempänä linkitetyllä reseptillä, joskin pienentänyt taas niitä määriä sopivammaksi. Koristelu on tapahtunut aamulla auringon hymyillessä touhuilleni! Kuvauksen jälkeen laitoin toisen vohvelin 'katoksi' lisäiltyäni ensin kermaa, jota taas on vaikka lounaskalankin koristeeksi.

nami-hiiri