Tämä omalla tavallaan hauska idea ei ole oma, vaan Milanossa kahvilasta ’kopioitu’ – ja ajatusta junassa paranneltu. Nami-hiirtä oikeasti näet ärsytti se, että oli tehty hyvä oivallus valmistaa suklaasta jälkiruokaan ’suklaalusikka’ nautittavaksi koristeeksi, mutta laitettu transferit väärinpäin eli kuvat  kulkemaan pois pesästä, eikä loogisesti pesää kohden. Jälkiruokaan tuikattuna tuon pienen ajatuseron huomaa. Kahvilan annoksessa lusikan joulupukki 'kulki' pää alaspäin.

 
 
Viime yönä aamua odotellessa – adventtikalenterin vuoksi – syntyi lusikoita. Näistä ei ole lahjoiksi pieniin rasioihin, koska hiiri tarkasteli niitä hieman liian ’huolellisesti'. Hups, suklaan pinnasta hävisi jääkaapin antama kaunis kiilto sulan keittosuklaan siellä kovettuessa, kun sormet niitä pyörittelivät. Mutta sisäinen tunne 'kiilsi ja loisti', lusikoita oli syntynyt sabluunoiden avulla !
 
  
 
Yöt ovat pitkiä aamua odotellessa. Askartelu jatkui ja kuivahtaneista sokerimassoista syntyi uusia  ajatuksia....
 
Aamulla hiirenkolossa vielä mietittiin, että yksi pieni yllätys voisi olla paikallaan arvottavaksi niiden kesken, jotka leipoisivat jotain Itsenäisyyspäivään! Hiiri kulkisi tapansa mukaan blogeissa oikealla olevan sivulaatikon listaa pitkin nousevassa tai laskevassa suunnassa ja maisteluavustajat sitten arpoisivat...
 
nami-hiiri