Tämä resepti on maukas, pehmeä ja loppujen lopuksi helppotekoinen muutaman harjoittelun jälkeen. Nami- hiiri on tehnyt tätä erimuotoisina, isompana kakkuna ja jopa pieninä suupaloina ja aina on maistunut. Pieniä muutoksia lehdestä löydettyyn kakkureseptiin voi hyvin tehdä riippuen marjojen sesongista, suklaan ja pohjan väristä, eikä kiillekään ole 'must'. - Tuoreita vedelmia olisi ollut lautaselle koristeeksikin, sekä sitruunamelissan lehtiä, mutta koristelussa voiton vei pehmeät makeiset.

Herttaleivos%20kuva%202-normal.jpg

POHJA:
1 kpl    kananmuna
0,5 dl    sokeria 
0,3 dl    vehnäjauhoja
0,3 dl    perunajauhoja
0,3 tl    leivinjauhetta

..jos haluat tumman pohjan lisää taikinaan kaakaojauhetta

SUKLAAMOUSSE:

200 g    tummaa suklaata
4 dl    kuohukermaa
2 rkl    sokeria


KOSTUTUKSEEN:
1 dl    appelsiinimehua


VADELMAMOUSSE:
1,5 l    pakastevadelmia tai 2 l tuoreita
4 kpl    liivatelehteä
3 rkl    punaista mehua
2 dl    tomusokeria
4 dl    kuohukermaa


KIILLE:
0,5 dl    vettä
1 dl    hyytelösokeria
2 dl    punaherukka- tai mansikkamehua


KORISTELUUN:  vadelmia ja mustikoita, sitruunamelissan, mintun tai vadelman lehtiä

  • Valmista yhden munan sokerikakkupohja. Vatkaa muna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe, sekä kaakao keskenään ja siivilöi muna-sokerivaahtoon. Sekoita varovasti tasaiseksi.
  • Kaada taikina korppujauhotettuun tai leivinpaperoituun irtopohjavuokaan. Paista 175°C -asteisen uunin alatasolla 10-15 minuuttia. Irrota kakku vuoasta.
  • Sulata suklaamoussea varten suklaa vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää sokeri ja nostele se sulaneen, hieman jäähtyneen suklaan joukkoon.
  • Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja nosta kakkupohja vuokaan. Kostuta appelsiinimehulla ja kaada suklaamousse pohjan päälle. Laita jääkaappiin hyytymään.
  • Laita sulatetut vadelmat siivilään ja painellen lusikan avulla noin 3 dl vadelmasosetta astiaan.
  • Vadelmien kivet jäävät siivilään ja saat sileää, paseerattua vadelmasosetta.
  • Valmista vadelmamousse vatkaamalla kerma vaahdoksi ja lisäämällä siihen vadelmasose.
  • Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä ja liuota ne kiehautettuun marjamehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana vadelmavaahtoon. Sekoita hyvin. Kaada vadelmamousse hyytyneen suklaamoussen päälle kakkuvuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  • Keitä kiillettä varten vesi, johon on sekoitettu mehu. Lisää hyytelösokeri, kiehauta ja annajäähtyä hetki. Lusikoi kiille varovasti hyytyneen kakun päälle. Anna hyytyä hetki.
  • Irrota kakun reunat vuoasta varovasti veitsellä ja avaa irtopohjavuoan reunat. Siirrä kakkuvarovasti tarjoilulautaselle. Koristele vadelmilla ja mustikoilla sekä vihreillä lehdillä.

Herttaleivos%20kuva-normal.jpg

nami-hiiri  Torontossa