Ohjeella valmistuu noin 5 dl lempeän mintun makuista raparperihilloa. On hyvä muistaa, että minttu on vahva mauste. Se peittää alleen helposti muut aromit. Säästeliäisyys on ehdottomasti valttia tuoreen mintun kanssa!
Vihreä raparperihillo tuoreella mintulla
500 g kuorittua raparperia pilkottuna
1 dl vettä
250 g marmelaati-hillosokeria
20 g tuoretta minttua silputtuna
1. Kuori paksuimmat raparperit ja pilko paloiksi. Nosta raparperit ja vesi kattilaan ja keitä muutama minuutti, kunnes raparperit pehmenevät.
2. Lisää sokeri samalla sekoittaen. Keitä miedolla lämmöllä 5 -10 minuuttia. Sekoita välillä. Jäähdytä hillo.
3. Silppua mintunlehdet hyvin hienoksi ja lisää jäähtyneeseen hilloon. Pakasta minttu-raparperihillo pienissä rasioissa.
Vinkitystä:
Mintulla maustettua raparperihilloa voi käyttää kakkujen täytteenä tai smoothieissa. Hillo sopii hyvin paahtoleivälle, pannukakun seuraksi, jäätelön kaveriksi, kuin myös juustolautaselle, sekä lampaan ja muiden liharuokien kanssa tarjottavaksi.
Hiirenkolossa hillon hienostunut maku houkuttaa…epäsivistyneesti pikkulusikalla suoraan purkista syömiseen ! Ilokseen hiiri löysi näitä pienimpiä WECK-purkkeja lähimarketistaan, eikä tarvinnut ostaa kuin kuusi! Pakkasen purnukoihin tästä ei riitä, ei millään!
Alkanut elokuu on enemmän tai vähemmän lautasilla kolmio muodoltaan. Rauhallisesti nami-hiiri odottelee uuden SLY32 kirroksen 'salaista', harjoitellen ajan kulukkeeksi kolmion leikkaamista !
nami-hiiri
Kommentit