Sateenkaari on spektrin väreissä esiintyvä ilmakehän optinen ilmiö. Se syntyy, kun valo taittuu pisaran etupinnasta, heijastuu pisaran takapinnasta ja taittuu jälleen pisaran etupinnasta. Ihan yksinkertaisesti - valkoinen valo hajoaa väreiksi muodostaen sateenkaaren.
 
Nykyään on perin harvinaista nähdä missään täysin yksiväristä kakkua. Värikkyys on tullut kakkujen maailmaan jäädäkseen. Leivontafoorumin toukokuun leivontahaaste on ’sateenkaaren värit kakussa tai leivoksessa’.  – Aamu oli alkanut temppuilevalla kermavaahdolla mansikkaisen vitamiinipitoisen juoman päällä. Hyvällä onnella saisi nyt kolmesta väritetystä kermavaahdosta kaksi jopa onnistumaan. Se johtuu alkuaikojen ahkerasta harjoittelusta eurooppalaisia kermoja vispaten, joka aina päättyi 8-2 nami-hiiren tappioksi,  on päästy tilanteeseen 1-2 !
  
Tuulihatut ovat ihan perustaikinaa, vesi-voiseos kiehautettu, jäähdytetty, lisätty kananmunat nopealla volyymilla vispaten ja pursotettu leivinpaperoidulle pellille ja paistettu esilämmitetyssä uunissa 20 min / 200°C
 
Jäähtyneet pallerot varovaisesti leikattu auki. Täytetty maustamattomalla tuorejuustolla – tässä olisi ollut oiva Viola –mangon tilaisuus Hymy.  Juuston päälle mahtui 4 tuoretta vadelmaa ja niiden muodostamaan koloon tuli espressolusikallinen raparperi-mangohilloa tai mysteeristä ’Mystère du Chef’ – persikka-aprikoosi-mango-passionhilloa, joka on sammaleen vihreää Silmänisku ? Mutta ehdottoman hyvää, liekö siihen makuun on auttanut limejuice tai curaqao, joita hillo sisältää, mene ja tiedä !
 


  
Tuulihatut hupenivat espresson kanssa, eivät ehtineet jäädä odottelemaan edes haasteen pisteytystä, saati sanallista arvostelua. Taisivat aavistaa heikot mahdollisuutensa Nolostunut:

- Tuulihatut näyttävät juuri niin hyviltä kuin vain voivat. Täytteisiin on käytetty mielikuvitusta sateenkaarivärien saavuttamiseksi, mikä on hyvä. Eli on käytetty pääosin hyväksi luonnollisia värejä esim. hilloista ja marja- ja vihannesjauheista. 
- Kivoja suupaloja.
- Kaunis, kätevästi värjätty täytteet luonnontuotteilla.
- Tuulihatut ja raikkaat marjat – makoisaa!
- Reseptin täyte kuulostaa mukavan raikkaalta.  Hymy Tosi kauniita leivoksia! 
- Tosi söpöjä! Ei värien tarvitse olla niin kirkkaita, nämä näyttävät minusta herkullisemmilta kuin keinotekoisesti, vahvasti värjätyt leivonnaiset. Kivat yksityiskohdat saatu kukilla ja tikuilla.
- nami-hiirimäiset suupalat.
- Nämä maistuvat varmasti aivan älyttömän hyviltä, mutta minun mielestä väriä olisi saanut olla hieman enemmän. 
- Hempeydessään kauniin ja maukkaan näköisiä.
- Kauniit pehmeät värit. Hymy
- Piristävä ulkoasu.
 
Aiheeseen sopiva lisäys tehty myöhemmin kesällä:
 

Sateen jälkeen tuplakaari, Engelberg heinäkuu 2012