Marketin valikoima ei aina ole paras mahdollinen tai ehkä vika onkin siinä, että nami-hiiri vaelteli kauniissa säässä ja astui markettiin liian myöhään.
 
 
Keittiön työtasolla on liian laihasta ja hieman käyrästä kurkusta syntynyt ruusuja. Paksumpi, suora ja ohut kuorinen lajike olisi antanut kauniimmat lopputulokset.
 
 
Leikkaa pestystä kurkusta 10 ohutta siivua ja aseta leikkuulaudan päälle hieman päälletysten suoraan jonoon.
 
Rullaa 'jono' ja leikkaa kahtia.
 
Aseta 'ruusut' lautaselle ja avaa varovasti.
 
Ensimmäiset aikoinaan hiiri teki suoraan 'rullasta' ilman kahtia leikkausta. Niistä tuli turhan korkeita. Mutta harjoitellessa on tullut parempi tuntuma  ja sekaan on sekoittunut hieman  nami-hiiren omaa tyyliä.
 
 
Tomaatit puolestaan olivat liian suuria. Pieniä oli, mutta ne olivat jo aika pehmeitä hiiren tarkoituksiin. 
 
Pesty tomaatti kuoritaan terävällä veitsellä - ns. kuorimaveitsi on hyvä.
 
Aloituksessa leikataan hieman suurempi 'läpyskä', joka käännetään lopussa  'kukan' alle.
 
Pitkä kippurainen kuoren suikale rullataan ja  avataan hieman, mutta varovasti.
 
'Läpyskä' tukee mukavasti siirtelyä.
 
Ruusu isolla lautasella on kukkinut pimeässä jääkaapissa yön yli ja saanut hieman lisää aitoutta reunojen käpristyessä.
 
 
Valkoinen retiisi on oivallista materiaalia.  Samoin tasapaksut suuret porkkanat.
  
 
Suklaa on hyvää ja samoin tuorejuustot. Mutta entä suklaatuorejuusto ? "Philadelphia" rasia, jossa on juuston osuus 44% ja suklaan 22%.
 
nami-hiiri
 
Ehkäpä mansikkakin kiinnostaa ?