Nami-hiiri ei ole koskaan törmännyt tämän seuraavan paistoksen suomenkieliseen nimitykseen, ehkei sitä edes olekaan



Kirsikka-Clafoutis
(yksi keskikokoinen vuoka tai 6 pientä henkilökohtaista)
250 g kirsikoita, poista kivet
( tarvitaanko ½ dl sokeria riippuu kirsikoista )
1 dl vehnäjauhoa
ripaus suolaa
⅓ dl sokeria
2 kananmunaa
1 ½ dl maitoa
nokare voita vuokien voiteluun
Sekoita kirsikat ja ½ dl sokeria ja anna seistä ainakin puolisen tuntia.
Voitele 4-6 pientä paistonkestävää jälkiruokavuokaa ja asettele kirsikat vuokien pohjille.
Sekoita kulhossa jauho, suola ja sokeri.
Vatkaa toisessa astiassa munat rikki haarukalla ja lisää jauhojen joukkoon. Lisää lopuksi maito ja sekoita.
Kaada taikina vuokiin kirsikoiden päälle ja paista 180-asteisessa uunissa n. 30-40 minuuttia.
Anna jäähtyä kädenlämpöisiksi ennen tarjoilua ja ripottele päälle tomusokeria.
On tietenkin makuasia, mutta nami-hiiri pitää kyllä enemmän tuosta edellisestä .
Kommentit