Nami-hiiri ei ole koskaan törmännyt tämän seuraavan paistoksen suomenkieliseen nimitykseen, ehkei sitä edes olekaan . Herkullinen Clafoutis tulee Limousinin alueelta, Ranskan lounaisosasta. Ja vaikka mustat kirsikat ovat perinteisesti käytettyjä, niin   olemassa on  kymmeniä muunnelmia tästä  uunissa kypsyvästä jälkiruoasta. Taikinasta tulee mieleen erehdyttävästi meikäläinen pannukakkutaikina. Lopputulos onkin vähän pannukakkumainen, mutta samalla kertaa hieman vanukasmainen,  Kirsikat ovat kaiken A ja Ö .
 
 
Kirsikka-Clafoutis
 
 (yksi keskikokoinen vuoka tai 6 pientä henkilökohtaista)
 
250 g kirsikoita, poista kivet 
( tarvitaanko  ½ dl sokeria riippuu kirsikoista )
1 dl vehnäjauhoa

ripaus suolaa

⅓ dl sokeria

2 kananmunaa

1 ½ dl maitoa
nokare voita vuokien voiteluun
 
Sekoita kirsikat ja ½ dl sokeria ja anna seistä ainakin puolisen tuntia.
Voitele 4-6 pientä paistonkestävää jälkiruokavuokaa ja asettele kirsikat vuokien pohjille.
Sekoita kulhossa jauho, suola ja sokeri. 
Vatkaa toisessa astiassa munat rikki haarukalla ja lisää jauhojen joukkoon. Lisää lopuksi maito ja sekoita.
 Kaada taikina vuokiin kirsikoiden päälle ja paista 180-asteisessa uunissa n. 30-40 minuuttia.
Anna jäähtyä kädenlämpöisiksi ennen tarjoilua ja ripottele päälle tomusokeria.
 
On tietenkin makuasia, mutta nami-hiiri pitää kyllä enemmän tuosta edellisestä .