Olen ollut monta päivää aikeissa piipahtaa "Aleksilla" – en ole käynyt hänen blogissaan hetkeen. Hän ei ole menettänyt mitään, mutta minä olen kaikenmoista hauskuutta, kun postaukset ovat jääneet lukematta! Pitää löytää jostain sopiva hetki ja syventyä niihin. Mutta mielessä ”Viva Ciabatta” on ollut useinkin. On jäänyt mieleen lähtemättömästi Aleksin sanonta ‚Piiraskulta. Nyt siellä luki suurin kirjaimin "Suhteemme on ohi. Katosit jonnekin.“ Ensin ajattelin hänen tarkoittavan hiirtä ja punastuin :D, kunnes tajusin, ettei meillä mitään suhdetta ole koskaan edes ollutkaan... etsin kiihkeästi kurpitsakeiton ohjetta, mutta en löytänyt. Kurpitsamarmelaati kiinostaa.  Edelleen nolo puna kasvoillani palasin hiirenkoloon ja loihdin sitten omiani yrittäen muistella viime vuoden 'kurpitsakeitto rakkauttani'. 

 Kurpitsakeitto karpaloilla

500 g (Hokkaido) kurpitsan hedelmälihaa soseutettuna
1 sipuli hienoksi pilkottuna
40 g tuoretta inkivääriä raasteena
2 rkl  öljyä
600 ml vihanneslientä
200 g tuoreita karpaloita
30 g sokeria
1 appelsiinin tuorepuristettu mehu
1 dl paksua kermaa
maun mukaan ripaukset ruokosokeria, suolaa, sekä pippuria

Koristeluun kuullotettua valkosipulia, sekä karpalon poikkileikattuja siivuja.

nami-hiiri