j%C3%A4%C3%A4tel%C3%B6puikko%20.jpg

Mainoslehtisen houkuttelemana syntyi pieniä nami-hiirelle soveltuvia jäätelöpuikkoja espresson kanssa nautittavaksi. Samalla sai käytettyä vajaan "Eis Wunder" -pullon pois, sekä rouheita ja nonparelleja, joita kertyy purnukoihin.

YKSINKERTAINEN JÄÄTELÖPUIKKKO

500 g Mascarponea

50 g  murukahvia 

1,5 dl kermaa

80 g tomusokeria

100 -125 g  tummaa suklaakuorrutusta 

2 rkl paahdettuja mantelitikkuja tai -lastuja 

 

suklaahelmiä, krokannttimurua, nonparellejä yms. maun mukaan koristeluun

pieniä jäätelötikkuja

 

Lehtisen ohjetta seuraten: 

Ensin sekotin Mascarpooneen murukahvia ja panin rasian pakkaseen.

Parin tunnin päästä nostin pakasterasian työpöydälle ja annoin sisällön hieman pehmetä, että sain  sekoitettua valmiiksi vaahdotetun kerma-tomusokeriseoksen mukavasti sekaan.

Pursotin massan pieniin muotteihin, tikutin ja laitoin pakkaseen yöksi.

Paikallisten tyyli:

Kiehauttavat mascarpoonen  ja 50 g kahvipapuja, jäähdyttävät, siivilöivät pavut pois ja laittavat seoksen pakkaseen. Ohje jatkuu muutoin samoin. - Kun murukahvi on karkeaa murua, eikä hienoä pölyä, niin minusta saadaan parempi lopputulos. Kokeilin molempia.

Aamulla keitin espressoa....ja ei kun nauttimaan parvekkeen aamuaurinkoon !

nami-hiiri