image-normal.jpg

Iloista Vappua kaikille tänne pelmahtaville blogikavereille!

Iltasanomien otsakkeista löytyi aamun vappuhauskuus! Siellä tiedusteltiin, mistä voi ostaa ’kelluvia rusinoita?’ Hiirenkolossa on äskettäin saapunutta fariinisokeria ja hieman aiemmin rasia rusinoita. Nyt ei tehdä simaa, vasta myöhemmin kesällä janojuomaksi aitoa, sekä vaihteeksi  myös valkoista, joten hiiri ei voi kokeilla mitä sorttia rasian rusinat olisivat, kelluvia vaiko ihan tavallisia. Mutta eilen tuli tehtyä muutama rosetti. Ne ovat tänään juuri sopivan rapeita nautittavaksi.

Pitsimäinen uppopaistettu rosetti on yhtä aikaa sekä kevyt että rasvainen. Maku tuo mieleen lapsuuden.

Rosettien tekeminen vaatii rosettiraudan. Niitä löytyy ihan tavallisten markettien ruokavälinehyllyistä. Taikina syntyy helposti ja rosetit paistuvat nopeasti, mutta hiukan pikkutarkkuutta näiden vappuherkkujen tekeminen silti vaatii.

Rosetit  noin 12 kpl

1 kananmuna

1 tl sokeria

¼ tl suolaa

1 dl maitoa – voi korvata siiderillä

1 dl vehnäjauhoja

- taikinan voi maustaa halutessaan vaniljalla, kardemummalla tai kanelilla

Lisäksi tarvitaan:

- paistamiseen n. 5-6 dl öljyä

- reikäkauha

- tomusokeria

Valitse mieluiten tasapohjainen kulho. Vatkaa kananmunien rakenne kevyesti rikki. Älä vaahdota. Lisää sokeri, maito ja jauhot  vähin erin, viimeisenä käyttämäsi mauste,   sekoita taikina tasaiseksi.

Kuumenna pienessä kattilassa/padassa öljy. Rosetit paistetaan yksi kerrallaan. 

Ennen paistoa kasta rosettirauta hetkeksi öljyyn ja valuta. Kasta se sitten taikinaan reunojaan myöten, mutta älä yhtään yli, sillä kypsyneen rosetit irrottaminen on tällöin hankalaa.

Nosta taikinainen rauta öljyyn ja kypsennä vaaleanruskeaksi, jolloin rosetti irtoaa raudasta. Nosta kypsä rosetti öljystä reikäkauhalla. Valuta ylimääräinen öljy laittamalla rosetit talouspaperin päälle vadille.

Ripottele rosettien päälle tomusokeria siivilän läpi juuri ennen tarjoilua.

nami-hiiri