Taide on vallannut marketin leipähyllyn !
 
Kaunis purkki. Sen pyöreälle kyljelle ei ole liimailtu etikettejä palttooksi. Kaikki tieto on kannen läpyskässä.  On muuten aika vaikea kulkea sen ohi. Vilkaisu hintalappuun ja  on vielä vaikeampaa olla laittamatta sitä ostoskoriin. Hiiri on kulkenut pinkin purkkipinon ohi monasti, mutta hiiri onkin erilainen kaupassakävijä! Oma ajatus siitä, että kaunis tulppaanipurkki sisältäisi kovia hammaspeikkomakeisia, on ollut oikeastaan ainoa este. Nykyään hiirelle on ilmaantunut tarvetta ostella myös pinkin värisiä tuotteita. Uskokaa pois! - Nami-hiiri osti purkin ja maksoi siitä kaksi EUROn kolikkoa ja kiiruhti kotikoloonsa. Kannen esitteestä oli selvinnyt hyvin purkin sisältö, mutta pitihän se omin silmin nähdä. Hiiri siis  nosti valkoisen muovikannen pöydälle ja ’veti’ tölkin varsinaisen kannen auki Sprite -tölkin tapaan.
 

Hyvä leivän tuoksu levisi keittiöön. Leipää purkissa? Kauniissa purkissa! 
”Leipä ja purkki – taiteilijan elämän ei tarvitse olla leivätön” –projekti. Sen ansiosta joka vuosi syntyy uusi aihe entisten lisäksi.  Saksalaisessa leipomossa purkkeihin sitten pakataan leipää. Se säilyy 6 kk esitteen mukaan, mutta avattu tölkki on syytä säilyttää jääkaapissa ja syödä valmiit viipaleet 4-6 päivän aikana.
Tuoteseloste ja sen käännös:
Roggenvollkornschrot, Sonnenblumenkernen, Wasser,
Salz, Hefe und sonst nichts!
Ruisjauhoja, auringonkukan siemeniä, vettä,
suolaa, hiivaa eikä mitään muuta!
 

 
Hiiri tekee työtä käskettyä ja syö leipää purkillisen muutamassa päivässä, joka sinällään on harvinainen poikkeus! Päällystää leipänsä kaupan kermajuustoa pursottaen, viipaloi jättimansikat, siivuttaa banaanit ja painelee niitä lehtimuotilla. - Joku päivä on leivällä kyllä pursotettu tuorejuustoruusu a'la 'Pulla-Akka'. Harjoittelu on käynnissä.

Shanghain vuonna 1966  perustetussa ”Zhou Tiehai” –taidekoulussa on maalattu lukuisia purkkeja eri aihein saksalaiselle elämän laatua yleisesti parantavalle projektille. Purkeista koituvalla myyntituotolla koulu tukee taideopiskelijoitaan, hankkii välineitä ja kustantaa heille näyttelyitä ympäri maailmaa. Osittain siis ainakin katoavat nälkätaitelijat saksalaisen projektin tuen ansiosta.

Projekti puolestaan on toiminut vuodesta 1990 ja keskittynyt työn aktivointiin, työssä viihtymiseen ja iloon tehdä työtä. Ja tämä kaikkihan heijastuu työntekijän kodin ilmapiiriin ja työntekijän ansiotasoon. Yksinkertaisesti kaikki pyörii leivän ympärillä.
 
 
Viime vuonna purkki oli ’tulppaani’ ja tänä vuonna uusi tulokas on ’nuorisomuoti’. Purkki sisältää pyöreitä kokonsa mittaisia auringonkukka-kokojyvä pumpernickeleitä (halkaisija 9cm). Ehei, ei mitään tekemistä suomalaisen makean pipari-pumpernikkelin kanssa! - Sveitsissä muuten kokojyväruis-pumpernickeliä kutsutaan 'suomalaiseksi leiväksi' ??? 
 nami-hiiri