Meneillä olevan SLY kierroksen parilta sai nami-hiiri joulukuun paketissa kaikkea kivaa. Paketin kirja “Pikkuleipiä nopeasti ja helposti” sisältää muutakin kuin joulupiparien varsinaisia reseptejä. Joukossa on muutamia ulkomaisia mm. Prahan pikkuleivät, Italian Amarettikeksit, Hollantilaset (joulu)piparit, Tanskan piparipähkinät, Ruotsin sahrami-mantelikorput – kaikki mukavia pienherkkuja kahvitteluun !

Hiiri päätti tehdä korppuja, vaikka kaapin kokonaiset mantelit olivat loppu. Mantelilastujen karkea murska olisi oiva korvike. Tähän reseptiin innokas korppujen nakertelija siis tarttui – odotellessaan tammikuun pakettiaan ihan rauhallisesti ja näin mentiin:

C%20-normal.jpg

”Ruotsalaiset sahrami-mantelikorput” noin  35 kpl

100 g sulatettua voita

½ g sahramia + 1 palasokeri

2 kananmunaa

1 dl sokeria

½  tl Bourbon vaniljaa  tai 1 tl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

5 dl vehnäjauhoja  (n. 300g)1 dl rouheeksi pilkottuja manteleita​​

hieman ruokosokeria työtasolle sirotteluun!

Esilämmitä uuni 175°C :seen.

  • Hienonna huhmarissa sahrami ja 1 sokeripala.  
  • Sulata samalla voi kattilassa ja lisää sinne sahrami sekoittaen. Nosta kattila liedeltä ja anna  rasvaseoksen jäähtyä käden lämpöiseksi.
  • Murskaa mantelit rouheeksi tai rutista lastuja kämmenessä.
  • Kaada kulhoon jauhot, leivinjauhe, sokeri ja vanilja ja sekoita yhteen pilkottujen mantelien kanssa.  Lisää kulhoon munat  ja sahramilla maustettu rasva ja vaivaa ainekset tasaiseksi tahnaksi.
  • Jaa taikina kolmeen osaan ja leivo niistä kolme pitkää tankoa. 
  • Sirottele työtasolle ruokokidesokeria ja kieritä tangot sokerissa. Litistä niitä hieman ja nosta leivinpaperoidulle uunipellille.
  • Paista tankoja  noin 25 minuuttia ja ota pelti ulos siksi aikaa, että uuni jäähtyy 125°C:seen.  – Leikkaa sillä aikaa tangot 1 cm paksuisiksi siivuiksi ja asettele ne nyt väljästi.
  • Laita pelti takaisin uuniin, katkaise virta ja anna siivujen kuivua korpuiksi uunin jälkilämmössä.
 
 

Mukavasti rapeiden pikkuleipäkorppujen koostumus muuttuu hieman, jos on käytettävissä kokonaisia manteleita. Nami-hiiri on huomannut tämän tehdessään Italian pistaasi-pikkuleipäkorppuja tai kun on jäljitellyt AXOn ihania kardemumma-pikkuleipäkorppuja.

nami-hiiri