Näin lupailevat markkinoille tulleet tuoremausteiden säilytysastiat. Niitä valmistavat firmat lupaavat vielä enemmän: "Kolminkertaista yrttiesi elämä!" Puikoissa on ollut hyvä mainosnikkari. Nami-hiiri miettii, että kaksinkertainenkin riittää, jos torilta tai marketista ostamansa nippu säilyisi viikon, pari jääkaapissa käyttövalmiina nuukahtamatta. Muutamia ruukkuja on keittiön länsi-ikkunalla vaihtelevasti. Pian ne joutuvat parvekkeen seinälle niille varattuihin amppeleihin. Maustekasvivalikoimani on hyvin suppea, sillä käyttö on minimaalista, siitäkin huolimatta että todella käytän mielelläni tuoreita maustekasvien lehtiä, jälkiruuissakin, kuten olette ehkä havainneet. Mutta reseptin tai mielihalun ohjaamana tarvitaan toisinaan harvemmin käytettyjäkin, kuten rosmariinia tai sitä 'Bärlauchia', josta oli juttua aiemmin. Yhteen keitokseen tai paistokseen ei saa kulutettua koko nippua, joten uudet tulokkaat ovat testattu ja aika hyviksikin havaittu mausteiden freesinä säilymistä ajatellen. On isompi lahjana saatu ja muutama pienempi'Herb-savor pod' itse hankittuna normaalisti marketista.

Malliksi kuvaan laitoin basilikaa ja oreganoa, sillä niitä harvinaisempia ei ollut tällä kertaa. Idea on siinä, että muovisen kuvun alla olevaan säiliöön laitetaan hieman vettä, niin kasvi saa tarvittavan kosteuden säilyäkseen. Hauskemman  näköistäkin, kuin ilmalla täytetyt muovipussit. Toisinaan jätänkin persiljakotelon koristeeksi pöydälle ja napsin siitä päivän mittaan. Mutta yleensä säilytän jääkaapin ovessa ohjeiden mukaisesti, sen kolminkertaisen elämän toivossa - siis yrteilleni. Parsa viihtyy myös hyvin. Ylimääräiset mausteniput usein pilkon pakasterasiaan odottelemaan käyttöä, mutta tuore lehti on aina tuorelehti!

P.S.

Tässä vielä kolmas malli postilaatikkoon tänään ilmestyneestä esitteestä! Kaikki mallit mahtuvat jääkaapin oveen!

Valinnan yltäkyltäisyyttä joskus ihmettelen. Pitääkö jokaiseen uuteenkin asiaan tehdä kopioita pienin muutoksin kymmenissä tehtaissa? Puhumattakaan vanhoista hyvistä tuotteista. Eikö olisi hauskempaa kehitellä jotain, mitä ei ole  vielä kenelläkään?