Aamulla, kun summeri soi, hiiri arvasi, että se olisi hänen SLY27 kierroksen parinsa......tai ei siis ihan itse, mutta jotain häneltä. Rapusta kuului ripeitä askeleita ja iäkkäämpi postimies oli jo kerrosta alempana, kun hiirellä vasta oli ruusuballerinansa jalassa. Imuri oli siirtänyt kengän leopardijakkaran alle. Yleensä kohtaamme portaikon puolivälissä. Mahdottoman leveästi hymyillen hän ojensi suuren pussin vielä suuremman laatikon päällä. Pussi oli Suomesta ja laatikkoa hiiri oli odotellut vasta perjantaina saapuvaksi. Postimies toivotti hyvää päivää, kääntyi ja lähti harppoen alaspäin. - Onko nami-hiiri koskaan kertonut kuinka rauhallinen tyyppi hän on? Palasi postinsa kanssa keittiöön, joi kuppiin jääneen kahvinsa, avasi keittiön laatikon, jossa oli Fiskarsin vihreät sakset, istahti pussi sylissä ja leikkasi sen teipatun suun auki......päivä jatkui todellakin hyvissä merkeissä.

SLY27%20hein%C3%A4kuu%202.%20-normal.jpg

     SLY27%20hein%C3%A4k.%20-normal.jpg          

"Herkku Leivonta", ihan uusi julkaisu, josta hiiri ei edes tiennyt tai jos niin vain mainoksesta. Suosikki mansikatomusokeria, josta hiiri on  uneksinut matkansa jälkeen ja raikasta piparminttuteetä...reseptejä mm. Martan janonsammuttaja, Raikas teejuoma, HS Apple Pie, Kissan Bebe-leivokset....menevät kokeiluun. Lisäksi tietenkin lehden reseptit. Nami-hiiri selasi lehden läpi ja muutti hieman omaa varhaisaamun ajatustaan ja yhdisti lehdestä kaksi reseptiä pian tarvittavan leipomuksen kokeiluun. Siitä tuli iltapäivän kahviherkku - kuvattukin ja huomenissa reseptiit tähän samaan postaukseen jatkoksi !

Ei hiiri arvannut ennakkoon pariaan, vaikka hän oli ajatellut itse niin. Hiiri tapaa sulkea silmänsä jopa postileipoilta, kun on kyse SLY kierroksista ja niiden paketeista....huisin jännää, joka kerta!

Blogiin - KimaraCake - lämpimiä ajatuksia kiitoksella ja suurhalaus....ihan kuuhun ja takaisin! Oli jälleen ilontäyteinen kierros.


"UUSI LEIVONTA" -lehden kokeiltu yhdistelmä sivuilta 11 ja 35 eli 

Mansikka-suklaakakun pohja & koristelu muunneltu ’marenkikuorrutus’ 

Eilen oli tarkoitus kokeilla jotain suklaista kakkuideaa. Hiiri oli nostanut tarvikkeita keittiön tasolle, nautti aamukahviaan ja mietti ……Postimies oli katkaissut tuumailut hetkeksi. Hetkeä myöhemmin ei tarvinnut enää tuumailla - ajatus oli syntynyt kuin itsestään ”Herkku Leivonta” -lehdestä! Pound cake -tekniikalla toteutettuja reseptejä hiiri on aiemminkin kokeillut muutaman kerran ja tykäästynyt... tarkoittaen: sama määrä voita,sokeria,munia ja jauhoja + kohotusainetta 0.5tl /1 dl jauhoja.

Marenkinen%20kakku%202-normal.jpg

Marenkinen%20kakku-normal.jpg

SUKLAAPOHJA n. 12-15 annosta / ohjeen laatinut Marianna 'Pikku murusia' -blogista

225 g voita

225 g = (2 dl sokeria + 1/2 dl fariinisokeria )

225 g = 4 isoa kananmunaa

225 g = 3.25 dl kakkujauhoja

3 tl leivinjauhetta

100 g tummaa suklaata sulatettuna

2.5 dl maitoa

  • Sulata suklaa mikrossa, hiiri tekee sen ilman mikroa !
  • Vaahdota voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Jos taikina juosettuu (? ei tällaista tapahtunut ), lisää lusikallinen jauhoja.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vuorotellen maidon kanssa.
  • Lisää lopuksi jäähtynyt suklaasula.
  • Paista 175° 1h uunin keskitason vaiheilla (?), hiirellä ei ole sitä ’vaihetta' eli keskitasolla mentiin Ü ja tikkukokeella ! Anna levätä 5 min. vuoassaan.
  • Laita jääkaappiin yön yli tiivistymään. Tällöin kakkua on helpompi käsitellä ja maku tasoittunut. - Pohja olisi oikeasti juuri hiiren mieleinen tiivis ja mukavan suklainen!

° Hiiri pienensi reseptin testikakkua varten ja sulatti suklaan vesihauteessa…eikä se valmis pohja minnekkään jääkaappiin joutanut yöksi.

°  Kostutuksen hiiri jätti pois, koska ei leikannut pohjaa, eikä täyttänyt sitä mansikoilla + kermalla!

° Kuorrutuksen idea ’Punaherukkajuustokakulta' sivulta 11: Rikottua marenkia ja murustettua Oreota, marenkihunnun sijaan, kun kaasupoltin on vielä hankkimatta.  Punaherukoita oli pari terttua, jotka jäänyt marjanautiskelusta !

nami-hiiri