Grüetzi mittenand ! Se on 'sveitsiläisten saksaa' ja tervehdys, joka tarkoittaa 'päivää!', kun vastaan tulee enemmän kuin yksi henkilö. 

Tärkeitä eivät ole päivät, jotka ovat menneet, vaan ne hetket, jotka ovat jääneet mieleen. Tässä on yksi päivä viime tammikuulta täynnä ihania hetkiä luonnossa.

  

Aurinko piilotteli pilvien yläpuolella puolille päivin. Muutti yht’ äkkiä mielensä ja työnsi pilvet syrjään, kuin esiripun näyttämöltä.  Auringonvalossa  rinteet säteilivät valkoisina.

- Tarinan mukaan vastarakennetun benediktiiniluostarin apotti tovereineen seisoi 1120-luvulla niityllä lähteen luona, kun äkkiä kuului ylimaallisen kaunista laulua. Nostaessaan hämmästyneinä silmänsä miehet näkivät enkelten kuoron laulamassa läheisellä vuorella ja siksi uusi luostari sai nimensä 'Engelberg' – Enkelivuori. -

Engelbergin kylä ja sen nykyinen vilkas hiihtokeskus ovat kehittyneet vanhan, hyvin hoidetun ja kunnostetun luostarin ympärille. Se on mielenkiintoinen sekoitus vanhaa perinteistä sveitsiläistä vuoristokylää ja uutta modernia hiihtokeskusta. Sinne on tultu lomailemaan jo 1800-luvulla, sillä alue on Alppien lumisin kohta, jossa voi ihminen 'vapaasti' kulkea. Engelbergissä tapaa turistien lisäksi myös paljon sveitsiläisiä laskettelijoita, mikä on paras  osoitus alueen hyvästä toimivuudesta.

Alue elää vuodenaikojen mukaan. Kesällä laitumilla olevat eläimet pitävät vaeltajille omaa jatkuvaa konserttiaan kellot kaulassaan, häntien suihkiessa kärpäsiä. - Kotimatka ei voi alkaa koskaan ilman paikallista juustoa. Se yleensä häviää jo matkan aikana, mutta kauniit muistot ja mukavan seuran, iloisten ihmisten luoma tunnelma säilyy.

nami-hiiri