Oli ihanaa eilen seurata Ruotsin Prinsessan ja hänen Prinssinsä häitä. Siinä oli välitöntä tunnelmaa, aitoutta ja ennen muuta suurta rakkautta, joka tässä tapauksessa ei ole ollut ihan itsestään selvyys mutkikkaiden protokollien takia. Nykypäivän prinsessat ja prinssit eivät itse etsi enää niitä satujen 'puolikkaita valtakuntia', vaan aitoa ihmistä vierelleen vaativaan tehtävään.

Ruotsin KruununprinsessaVictoria on erikoislaatuinen sievä nuori ihminen, välitön, aina hyväntuulinen ja vaatimaton, siten kuin protokollat sen sallivat. Ei mikään ihme, että hänestä pidetään. Vaatimattomuus kansan Prinsessana heijastui mielestäni myös hääpuvussa. Se oli selvästikin kallis, mutta tyylikäs ilman 'kermakoristeita'. Sievän ihmisen ei tarvitse vaatteilla koreilla. Kruunu oli kaunis koriste ja piste iin päälle. Hän erottui edukseen kuninkaallisista häävieraista, ollen oman juhlansa täydellinen keskipiste, vasta vihitty puoliso miehelleen ja aikanaan hallitseva Kuningatar! - Uusi Kuningaskunnan Prinssi Daniel, tuntuu myös olevan nuoreksi ihmiseksi erikoislaatuinen, jalat maassa oleva, määrätietoinen ja kunnianhimoinenkin. Sen näki hänen elkeistään eilen. Eleissä ja käytöksessä ei ollut tippaakaan teennäisyyttä.  Hän oli suoriutunut hienosti prinssikoulustaan. Hänellä näyttää olevan myös uskallusta ja huumoria, pitämästään puheesta päätellen. Se oli minusta illan hauskin puhe. - Olisin kyllä halunnut olla paikalla silloin, kun Kuningas oli heittäytynyt leikkisäksi ja hieman pelleillyt tanssilattialla hakiessaan Prinssi Danielin äitiä daamikseen valssin pyörteisiin. Kuningas vaikkuttaa usein niin 'kiukkuiselta' nykyään. - Onneksi ei sentään mikään änkyrä ja tosikko, kuten kauempana oleva Englannin Prinssi Philip. - Omat paineensa Valtakunnassaan ja perheessään, totta kai. Kuningas on vaikea 'ammatti', johon on pitänyt kouluttautua pienestä pitäen, josta ei ole saanut itse päättää.

 'Prinsessa Tortun'  olisin halunnut tehdä, mutta en uskaltautunut - ja odottelen rauhallisesti, että uudet torttuun tarvittavat 'läpyskät' rantautuvat mantereelle Ahvenanmaalta. Käytin pakkasesta aiemmin tekemääni kukkakakkua uusin koristein. Muutamaan kirsikkaan toispuoleisia kermaruusuja ja muutama pyöräytys kiekosta.

Joskus joutessani olen mietiskellyt, minkähänlainen Suomi meillä olisi tänään, jos aikoinaan olisimme saaneet Kuninkaan saksalaisesta Hessenin Prinssistä, Fredrich Karlista, vuonna 1918. Hänestä olisi tullut silloin Suomen Kuningas, Väinö I. 

nami-hiiri