Hiirenkolossa on vierähtänyt reilut kaksi vuotta makeuksia ajatellen, tehden ja maistellen. Vanhoja opittuja asioita on tullut kerrattua ja blogiystävien postausten välityksellä on oppi vain lisääntynyt. Tavallista enemmän on tullut myös luettua ulkomaisten erikoisuuksien reseptejä.  Kahvilan tai ravintolan annoksia on tullut katseltua uusin silmin, joita kännypuhelimella on pitänyt kuvata malliksi, milloin hiljaisempi ääneltään oleva kamera ei ole ollut matkassa. Arvaatte, että moni pyöreä silmäpari on nami-hiiren touhua seurannut. Tätä ja kaikkea muuta mielenkiintoisaa on ollut niin paljon, että osa joulunajan ruokalautasilla olleista 'ihmeelisyyksistä' on näyttänyt enemmän tai vähemmän kahvipäydän herkuilta. Eihän syy ole nami-hiiren tietenkään , vaan hiirenkolon 'makeiden' välineiden!
 
 
 
Vai mitä mieltä olette? Lohirulla piparjuuri moussella on kuin 'kääretorttu'. Tämä on yksi hiiren ruokarakkauksista!  Mausteiseen lihaliemihyytelöön on käytetty aikoinaan SLY -kierroksella saatua muffinssivuokaa. 
 
 
Ohuet porkkanalastut joutuivat sokerimassatyökalun uhriksi - sekä punainen, että  normaali oranssi porkkana ovat saaneet brodyyrisen reunuksen. 
 
Vihannespatee on nähnyt päivänvalon pienessä kakkuvuoassa, istuttuaan ensin pimeässä jääkaapissa yön yli.  Jääkaappiinhan syttyy valo vasta, kun ovi avataan. Raaka-aineina ovat pinaatti, lohi, sekä selleri. Värit ovat valmistusaineiden omat värit, ilman hupsutuksia. Siivuista voi sitten ottaa muoteilla haluamansa figurin tai leikata terävällä veitsellä. Maistuu aina!
 
Usein näkee kirjoiteltavan juuri keittiön välineurheilusta - mutta harvinaisen monikäyttöistä 'urheiluahan' se on, kun yhdellä välineellä syntyy monta herkullista makupalaa.
 
Kuviin nami-hiiri on koonnut isolle ruokalautaselle asetelman, mutta todellisuudessa ne nautitaan eri aikoina, eri päivinä ja keskikokoiselta, ellei pieneltä lautaselta. 
nami-hiiri