image.jpg

image.jpg

Meneillä olevan salainen leivontaystävä kierroksen parini teki työtä pyydettyä ja laittoi emon välityksellä muutamia reseptejä maaliskuun Pääsiäinen -teemaan sovellettuna. Yhtenä SLY ajatuksena on luonnollisesti toive, että niitä myös kokeillaan, testataan, matkustellaan. Tässä nami-hiiren variaatio Porkkanakakusta miniporkkanoista tehtynä. Se on hiirelle hyvinkin mieluisa Keski-Euroopan klassikko, jota tulee tehtyä useinkin  lähialueen erilaisin reseptein. Yksinkertainen ja 'terveellinen', johon ei alkujaan kuulu kuorrute lainkaan......hiiri noudatti ohjetta, paitsi kuorrutteen osalta, koska ajatteli korvata lounaansa tällä herkuilla. - Haukaa, että kakusta on kehittymässä leipomoiden klassikko Suomessakin.

Tässä linkki slyparille lähettämään ohjeeseen:  http://www.makuja.fi/reseptit/paasiaisen-porkkanakakku/

Hiiri paistoi osan taikinasta suorakaidevuoassaan ja leikkasi kahdeksaan osaan.

image.jpg

Ylikuivuneen oranssin mantelimassan nami-hiiri 'lämmitti' hieman ylipehmeäksi, mutta se taipui kuin taipuikin kiltisti porkkanoiden muotoon. Vihreä massa oli hävinnyt Prinsessa -kakkuun, joten jääkaapin suht' tuoreet meiraminversot toimivat korvikkeena.

Kaunis kiitokseni, tuntematon SLY30 ystäväni!

nami-hiiri

P.S.

nami-hiiren sveitsiläinen suosikkiresepti :

http://nami-hiiri.vuodatus.net/lue/2011/04/iloksi-pupuille-ja-muille-herkkusuille​