Luumutäytteinen tähtitorttu on yksi makea perinne, joka on matkustanut muuttokuormien mukana ulkosuomalaistenkin jouluun. Sitä näkee yhä useammin myös eri maiden leivontablogeissa.
 
Myllyn Paras reseptipankista löytyi kuitenkin kaikin puolin houkutteleva resepti. Sen oli kehitellyt Arja Savela. Sitä piti hiirenkolossa ryhtyä testaamaan. 
 
Joulutortut kirsikkasydämin
 
1 pkt torttutaikinaa (500g)
 
Täyte:
1  kananmuna
50 g mantelirouhetta
50 g kookoshiutaleita
1 dl sokeria
 
Voiteluun:
1 kananmuna
 
Koristeluun:
puolitettuja kirsikoita
 
Voitele taikinalevyistä muotoillut tähtitortut munalla.
Sekoita täytteen ainekset keskenään.
Laita jokaisen normaali kokoisen tortun keskelle n. 1 rkl täytettä, pienempiin vähemmän.
Paina täytteen päälle puolikas kirsikka.
Paista torttuja esilämmitetyn ( 225°C) uunin keskitasolla 10-15 min.
 
Nami-hiiri lisäili vielä hiukan paahdettuja mantelilastuja somisteeksi.  Erikoinen luumuhillon korvike oli hyvän makuinen uusi tuttavuus. 

Tässä suora linkki, josta reseptiä lainailtu.

Nami-hiiren kuva on otettu illalla ja aamulla torttuja ei enää ollut. On tehtävä uusia päivänvalossa - täytettäkin jäi tuosta reseptin määrästä tähteeksi.

nami-hiiri