Ikkunasta ulos katsellessaan näkee lukuisat jouluvalot pihoilla ja rakennuksissa. Se on kaunista katseltavaa hämäryydessä ja huipentuu illan pimentyessä. Isoissa kaupungeissa on koristelu suurempaa, mahtavampaa, mutta silti tunnelmallista. Viime vuoden joulukuvat olivat niin suosittuja, että ensimmäisen vuoden puoliskon aamuaskar oli hiirellä poistaa yöllä ilmestyneet roskapostikommentit ympäri maailmaa linkkeineen. Sitten se loppui - hiiri poisti postauksensa blogistaan.

Ovesta kaupallinen joulu astuu hiirenkoloon nallekassissa. Joku tuote pääsee sesongin 'hyvää' tai 'hieno idea' -listoille. Tämä ranskalaisten lasitettuun punaiseen savipurkkiin pakattu jugurtti on hiiren mieleen koostumukseltaan. Se on paksua ja makoisaa. Maistuu joko vaniljalle, karhunvadelmalle tai hunajalle. Vaikkei hiiren leuan alla olekaa 'reikää',  niin lusikassa pysyvä jugurtti on mieluisin. Muutamat purkilliset on  syöty - ja nyt sitten mietityttää  purkkien kohtalo? Purkki tuotteineen on hinnakas. Se maksaa 2.45 paikallista rahaa, kun tavallisen purkin saa 0.45 tai 1.20 Swiss Frangilla.

Makeistehtaiden suklaapallot kuuseen ei ole uusi, tämän joulun juttu, mutta niitä on nyt ilmestynyt useammalta tehtaalta. Palloille ei ole tarvetta murehtia jälkikäyttöä. Ei niillekään, joiden metallikuorien sisään on tungettu yksi suklaakonvehti. Ensi jouluna uusi sisältö. Kiehtova ajatus olisi tehdä suklaapallo tai pari ihan itse. Ohjeita palloihin hiiri muistelee nähneensä taiturien blogeissa - vai olikohan ne suklaamunia? Yrittää ainakin voisi.

Viime kuun puolella myyjäisistä hankittuja kankaasta ommeltuja joulutabletteja on puolitusinaa. Vanhanaikainen kuva-aihe  ylä- ja alareunassa miellytti silmää harmahtavalla pohjalla. Yksinäisen sohvatyynyn samaa kuosia iloinen kauppias halusi välttämättä lahjoittaa hiirelle !

Tämä kahvikakkuvuoka on uusi ja joutuu pian kokeiluun - riittääkö siitä yhdelle vai kahdelle kupposelle, jää nähtäväksi.

 

Tässä ryhmässä ei ole mitään uutta - useampaan kertaan jo nami-hiirtä palvelleita piparimuotteja.

Mutta tänä jouluna ne saavat kaverikseen miniukon ja -akan, jotka posti toi paketissa viikko pari aiemmin. Entuudestaan on sitten vielä nuo himpun verran isommat tyttö- ja poikamuotit, joilla saa piparit hauskasti lasien reunaan.

 

Ja nyt hiiri jää odottelemaan aamun valkeutta, jotta voi kuvata tänään saapuneen yllätyksen pienen Inka-tytön piirroksien kera.

nami-hiiri