Ulkona on valkoinen maisema, tällä hetkellä. Lumisadetta kesti eilisen ja koko yön. Kun taivaalta sataa vettä tai lunta, niin sitä tulee aina reippaasti. Viime viikolla ilmestyi 'ensilumi' matalimmillekin korkeuksille. Lumen ihania taidetöitä 'pölylumesta' on kuvattu hienosti Alppiruusun blogissa (27.11.-10). - Kaksi mahdollisuutta ymmärtää sana 'testailu'. Se on joko tuotteiden tai sitten taitojen kokeilemista.  Molempi parempi.

Kaupan piirakkataikinaa ei nami-hiiri  tässä enää testaillut hennosti maustettu ruusupurkka suussaan. Se on osoittautunut toimivaksi, joskin omatekemä alusta loppuun olisi aina maininnan arvoista. Ahkerat ja tottuneet leivonnan taiturit tekevät useimmiten kaiken itse.

Nyt jo tosi moneen kertaan mainittu 'tähtipiirasmuotti' toimii erittäin hyvin hieman tottumattomammankin kädessä. Ihan mallikkaita 'torttuja' syntyi. Sisälle hiiri oli tietenkin ajatellut laittavansa pehmeän, kivettämän luumun. Tämä ajatus ei onnistunut, sillä ne olivat hetkellisesti kaupasta loppu. Purkitettu luumuhillo oli liian makeaa - ja luumun maku oli nyt kyllä ihan pakko vain kuvitella. Tässä kohden tuli mieleen myös ne uudet rutistettavat luumuhillot, joita on näkynyt leivontablogeissa. Keski-Eurooppa ei tiedä niistä mitään, vaikka voisi kuvitella päinvastoin ! - Taikinaa jäi hieman 'päähänpistoihinkin'. Pienet taikinakukat hiiri huomasi paistaa tietenkin erikseen ! Ennen paistamista niihin voisi ripotella vaikka suolaa,  kuminan murua tai....

Tämä pullapossu on kaupasta ostettu postiretkellä ja koirakävelyllä. Se näytti niin hauskalta, mutta se ei oikeasti maistunut sitten millekään. Paistokin jäänyt kai kesken, tosin raaka se ei ollut. Täysin mauton. Ehkä sekin oli vain kokeilua? 

Nami-hiiri pitää noista Pentikin lammas-leipälautasista ja käyttää niitä aina hoitaessaan koiraa. Niitä ei kuulemma enää valmisteta. Oikeasti 6 kappaleen teline olisikin hiiren kolossa liikaa. No seitsemän toimisi - jokaiselle päivälle olisi silloin omansa.

nami-hiiri

 P.S. Ehkä koiranomistajia kiinnostaisi lukea sivu 13.: "Koirankeksipussi"