Vadelmahyytel%C3%B6%202-normal.jpg
 
vadelmainen%20hyytel%C3%B6k%C3%A4%C3%A4r
 
Vaikka olikin melko viileä päivä auringon piilotellessa pilvien yläpuolella, niin uunini sai vapaapäivän. Aiemmin jo yritin saada onnistumaan hyytelötortun, mutta se epäonnistui täytevaiheessa. Tottumattoman on aika vaikea rullata liukasta hyytelöä. Epäonnistuminen on harmittanut monta viikkoa. Maku on erinomainen, mutta nytkin oli vaikeuksia.
 
Uunin vapaapäivänä pieni hyytelörulla! 
Hyytelö:  
200 g nektariinejä palasina  
100 g vadelmia  
70 g sokeria   
1 rkl sitruunamehua  
3 liivatelehteä , liota n. 5min kylmässä vedessä 
Täyte:   
50 g tuorejuustoa esim. Philadelphia Joghurt 
4 rkl kermaa  
1/2 rkl tomusokeria 
yhden  vaniljatangon sisus 
  
- hedelmät, marjat, sokeri ja sitruunamehu kuumennetaan ja annetaan kiehua hiljakseen 10 min 
- liotetut ja sulatetut liivatteet sekoitetaan marjaseokseen normaaliin tapaan. Seos kaadetaan reunalliseen vatiin (n. 15 cm x 25 cm) joka on vuorattu sokeroidulla leivinpaperilla. Annetaan hyytyä kylmässä 2 tuntia. 
- lopuksi täyte kaadetaan hyytelön päälle jättäen reunat vapaiksi. (Juusto-kermatäyte näytti löysältä, lisäsin hieman juustoa.) 
- rullataan pituussuuntaan ja laitetaan vielä 1 tunniksi kylmään, ennenkuin leikataan siivuiksi.
- koristellaan vadelmilla tai kukilla !
 
 Vadelmahyytel%C3%B6rulla%206-normal.jpg
 
Kuva lainattu lehdestä, kun rullatusta tortusta kuva hävisi.....varmaan kyllä löytyy myöhemmin. - Rullaaminen on haastavaa, koska täyte pursuilee ulos, vaikkei sitä ole reunoihin asti edes levittänyt. Liukas hyytelö 'karkailee' omille poluilleen.
Ehkä pitäisi leikata seuraavaksi vain pieniä neliöitä ja asettaa niitä lasikulhoon vuorottain täytteen kanssa!

nami-hiiri