Värien maailma ei rajoitu perusväreihin tai sateenkaareen. Värien runsaus eri vivahtein on pohjaton, ja viime kädessä katsojan silmässä ja mielikuvituksessa. Leivontafoorumin huhtikuun haaste on oranssi ’kaverilla’. Erityisen mielenkiintoisaksi haasteen tekee se, että värien tulee olla luonnollisia ilman leivonnassa paljon käytettyjä väriaineita. Hiiren ensi ajatus oli se, että leipomuksen tulisi ollakin ainoastaan kaksivärinen. Värien määrää ei ollut kuitenkaan rajattu. Oranssi & maitosuklaanruskea olivat nami-hiiren valinta. Hieman eri asteista oranssia löytyy aprikoosihillosta, papaya-, sekä melonikukista.
Suklaakakkupohja ( 8-10 henk. )
4 dl sokeria
4,5 dl jauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
2 kananmunaa
2,5 dl maitoa
1 dl öljyä
2 tl vanilja-aromia
2 - 2,5 dl keitettyä vettä
1 prk ( 300g -350g) lisäaineetonta aprikoosihilloa, josta osa lämmitettynä kakun ’laveerausta’ varten.
Esilämmitä uuni 180°C.
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Lisää joukkoon munat, maito, öljy ja vanilja-aromi ja sekoita sähkövatkaimella noin 2 minuutin ajan. Sekoita joukkoon keitetty vesi.
- Huom! Taikina on todella ohutta, siksi jaan sen useampaan kakkupohjavuokaan paistumaan, kahteen tai kolmeen.
- Paista noin 35–40 minuuttia, kunnes kakku on kypsää. Kokeile vielä cocktailtikulla, että taikina on kypsä. Anna kakkupohjien jäähtyä,
- Kokoa kakku ja levitä aprikoosihilloa tasaisesti kuhunkin väliin.
- Lämmitä hieman loppuhilloa ja sivele sillä koko kakku.
Tummasuklaakuorrutus
100 g taloussuklaata pilkottuna ( tai leivontamaitosuklaata )
1 tl voita
½ dl kermaa
- Sulata suklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä.
- Lisää kerma, sekoita ja jäähdytä hieman.
- Levitä ohuelti kakun pintaan ja reunoille aprikoosihillon päälle.
Maitosuklaakuorrutus
80 g voita
3,5 dl tomusokeria
2 rkl amaretto-suklaajauhetta (vaalea suklaajuomajauhe USA:sta)
100 g maustamatonta tuorejuustoa
- Vaahdota voi lisäten joukkoon tomusokeri kahdessa osassa, lsekoita ja lisää suklaajauhe ja juusto sekoita tasaiseksi massaksi. - Kreemi jää hieman marmoroiduksii, jos lisäät juuston osissa.
- Levitä kreemi tasaisesti ympäri kakkua.
Reunan koristelu: Sirottele suklaaströsseliä, rouhittua mantelia tai mantelilastuja reunaan – varovasti kakkua kallistaen tai paperikourulla.
Pinnan koristelu:
Kuivattuja papayatankoja on litistetty kaulimella voipaperin välissä ja painettu sitten kukkamuotilla kukkia.
Oranssilihaisesta hunajamelonilajikkeesta leikattu pari siivua ja painettu kukkamuotilla kukkia.
TIPS:
Lisäkoristetta syntyy helposti tuoreista hedelmistä, mikäli kakku tuntuu ’yksitoikkoiselta värinsä puolesta.
Lisäväriä saa Kiwi –lohkoista, mansikoista, mustikoista……
Kakun pohja on pettämätön – maukas ja tarvittavan mehevä!
Lisätty 30.04.-13:
Lf huhtikuun haasteessa Oranssi & maitosuklaanruskea täytekakku, nami-hiiri sai kaikkiaan 29 pistettä – KIITOKSELLA !
Tässä on iloista huomiota ruudun takaa, joka antaa uutta voimaa, uusiin leipomuksiin :
- söin silmilläni parikin viipaletta. Ihana suklaanystävän herkku!
- Ihanan suklainen kakku, maistuisi taatusti minulle.
- Suurena suklaan ystävänä himoitsen tätä kakkua! Vaikuttaa tosi mehevältä ja maukkaalta! Selkeät, vahvat oranssi ja ruskea ja oranssi löytyy nätisti sisältäkin. Hauska idea tehdä papayakukkasia!
- Yksinkertaisen kaunis ja mehevän oloinen. Tämä sai aikaan ihan mahdottoman himon suklaakakkuun. Tuosta kun saisi nyt palan...tai kaksi.
nami-hiiri
Kommentit