Tipuja lapsille, kanoja aikuisille ! Pidemmittä puheitta pääsiäisen kana syntyy keitetystä taikinasta. Tämä on tietenkin ihan tuulihattujen taikinaa vastaava.
Eurooppalaisten makea pääsiäiskana
6 kappaletta
2 dl vettä
50 g voita
ripaus suolaa
2 rkl sokeria (tavallista, ruskeaa tai Karppia )
120 g jauhoja
2-3 kananmunaa (n. 140 g)
- Kiehauta vesi, voi, suola ja sokeri - ja vähennä lämpöä.
- Lisää jauhot kerralla, sekoita voimakkaasti noin 1,5 minuutin ajan, kunnes taikina on sileää, eikä kokkareista.
- Sekoita joukkoon rikotut munat - taikinan tulisi olla pehmeää ja sopivan notkeaa pursotettavaksi.
- Pursota leivinparilla päällystetylle pellille ’kanoja’ – halkaisijaltaan noin 5 mm tyllaa käyttäen - kuvan osoittamalla tavalla.
Kirjasta kuvattu pursottelumallin koko on noin 13 cm x 14 cm !
- Paistetaan esilämmitetyssä uunissa 160°C noin15 - 20 min. hieman uunista riippuen.
- Paiston aikana ÄLÄ avaa luukkua – vertaa tuulihatun paistoon !!
- Anna jäähtyä ritilällä, halkaise varovasti ja laita sisälle kreemiä ja nokaksi kaksi mantelitikkua.
Kreemi tehdään hiirenkolon seutuvilla yleensä seuraavista aineksista:
2 dl kermaa hyvin vispattuna
2 rkl munalikööriä
2 rkl tomusokeria
Seosta pursotellaan 14 mm tyllalla halkaistuun kanaan,
puristetaan hellästi 'kiinni' - ja haukataan !
nami-hiiri
Kommentit