Tipuja lapsille, kanoja aikuisille ! Pidemmittä puheitta pääsiäisen kana syntyy keitetystä taikinasta. Tämä on tietenkin ihan tuulihattujen taikinaa  vastaava.
 
 
Eurooppalaisten makea pääsiäiskana
6 kappaletta
 
2 dl vettä
50 g voita
ripaus suolaa
2 rkl sokeria (tavallista, ruskeaa tai Karppia )
120 g jauhoja
2-3 kananmunaa (n. 140 g)
  • Kiehauta vesi, voi, suola ja sokeri - ja vähennä lämpöä.
  • Lisää jauhot kerralla, sekoita  voimakkaasti noin 1,5 minuutin ajan, kunnes taikina on sileää, eikä kokkareista.
  • Sekoita joukkoon rikotut munat  -  taikinan tulisi olla pehmeää ja sopivan notkeaa pursotettavaksi.
  • Pursota leivinparilla päällystetylle pellille ’kanoja’ – halkaisijaltaan noin 5 mm tyllaa käyttäen - kuvan osoittamalla tavalla. 
 
Kirjasta kuvattu pursottelumallin koko on noin 13 cm x 14 cm !
 
  • Paistetaan  esilämmitetyssä uunissa 160°C noin15 - 20 min. hieman uunista riippuen. 
  • Paiston aikana ÄLÄ avaa luukkua – vertaa tuulihatun paistoon !!
  • Anna jäähtyä ritilällä, halkaise varovasti ja laita sisälle  kreemiä ja nokaksi kaksi mantelitikkua.
Kreemi tehdään hiirenkolon seutuvilla yleensä seuraavista aineksista:
 
2 dl kermaa hyvin vispattuna
2 rkl munalikööriä 
2 rkl tomusokeria
 
Seosta pursotellaan 14 mm tyllalla halkaistuun kanaan,
puristetaan hellästi 'kiinni'  -  ja haukataan !
 
nami-hiiri