Hiirenkolon uusi hiiri-jäsen on opetettu hyville, sekä makeille tavoille! Aprikoosibriossit olivat nami-hiiren ajatuksissa, mutta ’Thurgauerin’ makeat, tuoreet sveitsiläiset mansikat tekivät muutoksia suunnitelmiin. Niitä tuli syötyä sellaisenaan, mutta muutama jäi pilkottavaksi muffinssien päälle, kermavaahdon alle!

Pieniä pikku-kukkia oli syntynyt marsipaanista parit viime päivät keittiön tasolle liiankin kanssa, joten niitä oli ihan pakko poistaa hyötykäyttöön !

Resepti on puolitettu ’Parhaat kotileivonnaiset’ kirjan sivulta 292. Sitruuna on jätetty pois ja korvattu ’kourallisella’ pistaasimantelia rouheena, sekä lusikallisella murukahvia. - Murukahvit ovat nami-hiiren mielestä, vihon viimeinen vaihtoehto, mutta joltain kesäretkeltä jäänyttä purkinloppua tuli käytettyä päähänpistosta. Ja ihme ja kumma, se antoi hienon maun pieniin leivonnaisiin. Aina silloin tällöin törmää resepteihin, joissa mainitaan 'murukahvia' mausteeksi.
nami-hiiri