Kierroksen salainen leivontaystäväni lähetti sähköisesti emon välityksellä helmikuussa reseptit Kanadaan. Niistä tein yhden heti ja toinen, hauska pullapitko kummitteli mielessä hyvinkin usein. Kolmas resepti oli mikroaaltosovellutus suklaakakusta. Sen hiiri tekee lähiaikoina, kuitenkin ilman mikroaaltoja.

pullalevy%201-normal.jpg

Tässä maukasta levynä paistettua pullapitkoa tuorejuustolla, tehkää hyvin!

SUKLAA-APPELSIINI PULLALEVY

2, 5 dl maitoa
25 gr hiivaa
1, 5 dl sokeria
0, 75 dl kaakaojauhetta
0, 5 tl suolaa
6 dl vehnäjauhoja
75 gr voita
Täyte:
1, 5 dl appelsiinimameladia
4 dl vispikermaa 
200 gr appelsiinituorejuustoa
100 gr tummaa suklaata

  • Kuumenna maito kädenlämpöiseksi, murusta hiiva joukkoon. Lisää sokeri, kaakaojauhe ja suola.  Sekoita joukkoon puolet vehnäjauhoista ja vatkaa vellimäistä seosta hetken aikaa.
  • Lisää loput jauhot hiljalleen alustaen. Lopouvaiheessa lisää pehmeä rasva.
  • Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi. 
  • Kauli kohonnut taikina 30x35 kokoiseksi ja 2cm:n paksuiseksi levyksi leivinpaperoidulle pellille. Kohota vielä uudelleen ja paista 225-asteesaa 10-15 minuuttia. Jäähdytä.
  • Halkaise levy varovasti. Notkista marmeladia ja levitä pohjalle.
  • Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita tuorejuusto ja suklaa joukkoon. Levitä täyte marmelaadin päälle ja nosta 'kansi' päälle. Anna tekeyä viileässä ennen leikkaamista. Viimeistele halutessasi kaakaojauheella, tomusokerilla... 

kuva%202-normal.jpg

Maanantaina 17. maaliskuuta klo 22 nami-hiiri noudatti saatuja ohjeita, mutta teki tietenkin puolikkaan annoksen. Hiiren jääkaappi on vielä aika tyhjä matkan jälkeen suosikkituotteista ja päivämäärätuotteista, joten pientä muutosta tapahtui poikkeuksellisesti. Pulla itse jäi turhan matalaksikin, koska vahingossa hiiri puolitti ne taikinalevyn mitatkin. - Appelsiinimarmelaati on inkivääripaloilla höystettyä, juusto on pähkinämurullista. Kuvaa varten hiiri avasi matka-askissa kulkeneen suklaapalleroita sisältävän pussin. - Resepti oli tarkka ja helppo. Tätä tehdään kyllä toistekin...päätelkää siitä, miltä pulla maistui ! Kiitos reseptistä parilleni !

nami-hiiri