Yön aikana satoi lunta ja sade jatkuu edelleen. Parvekkeen on peittänyt 10 cm paksu lumi. Puut ja pensaat ovat saaneet päälleen uudelleen talvipalttoot! Lähestyvästä pääsiäisestä on kuitenkin merkkejä.

Voilampaat ovat saapuneet kauppoihin. Ne kuuluvat katolilaiseen perinteeseen. Niitä saa ostaa näin pääsiäisen aikoihin. Monissa lapsiperheissä käyvät voileivät nyt oikein hyvin kaupaksi! Se on niin pienestä kiinni. Tämän kuvan lampaan tein ihan itse, siihen tarkoitetuilla muoteilla. Niitä voi kuulemma käyttää suklaalampaankin tekoon. Sitä testaan joku toinen kerta, kun pidän enenmmän kuitenkin suklaapupuista. Täytin pienen lammasmuotin kaksi puoliskoa pehmeällä voilla, kiinnitin ne pidikkeillä ja laitoin pakkaseen tunniksi. Tämän jälkeen irrotin puoliskot ja painoin kevyesti ne yhteen lautaselle. Lampaan pintaa voisi hieman 'pöyhiä' aidommaksi veitsen kärjellä ohjeen mukaan, mutta jätin sen tekemättä. Pakastimeen en lammasta tietenkään enää laita. - Voi on tuote, jonka voi pakastaa lyhyeksi aikaa 2-3 kk. - Olen paljon nähnyt käytettävän pippureita silminä, mutta laitoin omalle lampaalleni tähtisilmät neilikoista. Ja tuo kulkunen kaulassa, se ei ole höyrähtäneen nami-hiiren hullutuksia, vaan korvike katolisten käyttämälle ristilipulle, jota lampaan kuuluisi pitää pakkauksen mukana olevassa ohuessa salossa. 

Muun muassa puolalaiset kokoavat voilampaansa kovasta voista leikatuista 'siivuista' hyvinkin taidokkaasti. Olen nähnyt muutamia. He käyttävät myös kanelia ja runsaasti valkosipulia sen mausteina. - Mikä estäisi munamuotilla tekemästä pieniä puolikkaita tai kokonaisia voimunia ja koristella niitä hieman persiljalla pääsiäisen aterioille!

Kuvan ruusukantinen voipakkaus on ranskalainen. Kun avaa rasian, niin kuvio voissa on aivan samanlainen. Veikeistä lampaista tai ruususista'voi' ajatuksista huolimatta, kaipaan kuitenkin  Valion meijerivoita. Sen makuun on tottunut ja sen maun muistaa aina. Pitkään söin leipää sellaisenaan tai ainoastaan juuston kanssa, sillä 'hyvää' voita ei löytynyt tai siis sellaista, joka minun mielestäni maistuu hyvälle lämpimän leivän päällä. Lähikauppojen voit  ovat enimmäkseen 'margariinin' oloisia. Ulkosuomalainen kantaa siis laukussaan myös suomalaisia, pieniä voirasioita !