Napista voi tehdä asiaa enemmänkin, hieman 'tikun' tapaan. Elämää niihin saa elintarvikevärejä käyttämällä ja makua erilaisilla mausteilla. Näitä voisi napostella Ystävänpäivänä tai tehdä sydännappeja!

Nappi juttu kahvin ja teen kanssa !

- noin 45 kpl - 

380 g jauhoja
120 g tomusokeria
ripaus suolaa
250 g kylmää voita
2 kananmunan keltuaista
1 rkl kaakaojauhoa
  • Sekoita jauhot, tomusokeri ja suola keskenään.
  • Palottele voi pieniksi paloiksi ja hiero edellisten joukkoon. Lisää keltuaiset ja vaivaa.
  • Puolita taikina. Lisää toiseen puoliskoon kaakaota tai elintarvikeväriä, sekoita tarpeen mukaan. 
  • Kääri taikinat folioon ja laita jääkaappiin noin 2 tunniksi.
  • Esikuumenna uuni 175 °C, kiertoilma 155°C.
  • Kauli taikinat n. 3 mm paksuisiksi ja tee nappeja vaikka erikokoisten tyllien avulla  pistele nappeihin reiät.
  • - Voit myös rullata taikinan pötköksi ja leikata siitä nappisiivuja, muista reiät. Tällöin napit ovat aikalailla samankokoisia. -
  • Paista 10 min.
  • Anna jäähtyä, pöllyttele tomusokeria pintaan.

nami-hiiri