Mikäli lehtiin on uskominen, niin 'suklaa' loppuu maailmasta arvotuotteena. Hinta nousee pilviin tietenkin ennen sitä. Kukaan ei korosta enää sen vaarallisuutta, saati terveellisyyttä. Lukijoiden vapaassa hallinnassa on ajatella suklaasta ihan mitä tahansa! Nami-hiiri ajattelee pelkkää hyvää. Sen suussa sulavaa taivaallista makua! Hiiren kohdalla ei ehtinyt tulla harmillisia 'oireita', joiden vuoksi suklaasta olisi ollut pakko luopua. Lähestyvä joulu on enemmän tai vähemmäm makean 'syntinen'. Voisiko ajatella pehmeää laskua mahdolliseen säännöstelyyn? Miksikäs ei.

Varmuudeksi äskettäin nähtyä idean toteutusta; pahoittelen kuvan laatua:  

Kauniiseen pelti- tai pahvirasiaan mahdutetaan 24 suklaapalloa tai palasta ja ne numeroidaan 1-24 pikeerillä tai värjätyllä suklaalla. Rasian ympärille solmitaan silkkinauha ja kirjoitetaan joulutervehdys käsin, vaikka pitkään liuskaan, jonka voi sitten taitella vanhanaikaisesti apteekkarien 'resptien' tapaan!

Se on siten saajan harkinnassa, josko ymmärsi saaneensa makean Adventikalenterin. Parhainmassa tapauksessa saaja syö maltillisesti numeroidun suklaamakeisen sen osoittamana päivänä, nukkuu yönsä huonosti odottaen malttamattomana suraavaa aamua!

                                                    

Tässä pari muuta nähtyä ajatusta:

Vasemmalla: tavallinen kääretorttu,  jonka  pinnalle ennen paistoa laitetaan pikkulusikalla sulatetusta suklaasta 'pyörylöitä', joista sitten annoslautaskoristelun tapaan  'vedetään' tikulla kuvioita.  - Paistettu 6-7 minuuttia. Sisältä löytyy: 2dl vatkattua kermaa, johon lisätty 100g tummaa 64%:sta suklaata, sekä 2 kypsää, paloiteltua päärynää.

Oikealla: pieni persikkainen tiramisu, jonka pinta on saanut 'kaakaosateesta' kuusista tunnelmaa !

Uunin kestävä 2,5dl lasinen (kannellinen) Pyrex-annosvuoka on hauska antaa vaikka näin ! Voi tietenkin antaa useamman vuoan, mutta malliksi täyttää yhden.

nami-hiiri