macarons%20tammikuu%20-14.jpg

Helppo ja sen helpon vaikeus, siinä on pienen suupalan koko vaikeus. Vuosia sitten nami-hiiri tyytyi ostettuihin macaron -kakkusiin. Hiiri söi 12 kpl sisältävän rasiallisen jo kotimatkalla, ja harmitteli, ettei kahvin kanssa ollut 'ikinä' mitään pientä...  Kun aikoinaan tarjoitui kaikin puolin sopiva tilaisuus osallistua kurssille, niin siitä se lähti.... Nyt pienet ranskalaiset ovat vallanneet hiirenkolon. Kurssilla opetus tapahtui hiiren suosiman sveitsiläisen marengin mukaan ja se helpotti oletettavasti osaltaan oppimista. Uniin kakkuset, kuten eivät ranskalaisetkaan ole sentään päässeet! Mutta päivisin edelliset on jatkuvasti mielessä. Koirakaverin nukkuessa tai sen kanssa kulkiessa on aikaa miettiä paremmin suunnittelua vaativia ajatuksia. Loppuvuonna valmistui vihdoin ajatus kätevästä pakkauksesta, jota voi käyttää vaikka tarjoilussakin, mutta tärkeintä on macaronsien ehjän kuljettaminen paikasta toiseen. Pientä hiontaa se tosin vielä vaatii, kun vieraassa maassa ei ollut saatavilla hiiren mieleistä materiaalia tai mahdollinen kauppa oli liian kaukana, meille kävelyyn tottuneillekin kulkijoille. Vanhanmallisiin raitiovaunuihin ei hiiri millään raaskinut kaveriaan hypyttää.

Kuvan helpot on ajateltu foliolla peitettävään 'styroksipuuhun'. Tylsyyden poistamiseksi  hiiri on käyttänyt hennosti luonnollista väritystä, kuten marjoista, hedelmistä, kaakaosta vedellä laimentamalla. Täytteet ovat paksuja 'tahnamaisia' suklaasta, nougatista...

Hiiren kokeiluja:

Gelato%20macaron%201.jpg

porkkanamacarons%20.jpgkahvinmakuinen%20macaron%20.jpg

Pinkit%20macaronsit%20.jpgmacaron%20Pistazia%20.jpg

nami-hiiri


Macaron on pieni ranskalainen - syntynyt Italiassa - suupalaleivos, kakkunen, joka valmistetaan kananmunan valkuaisesta tomusokerista ja sokerista ja mantelijauheesta, jonka voi korvata myös kookosjauheella tai japanilaisittain maapähkinäjauheella.

 

A macaron is a French - born in Italy - sweet meringue-based confection made with egg white, icing sugar, granulated sugar, almond powder or ground almond. You can also use coconut powder or peanut powder.

 

Ein Macaron ist eine Französisch - in Italien geboren -  süßen Baiser-Konfekt mit Eiweiß, Puderzucker, Kristallzucker, Mandelpulver oder gemahlene Mandeln hergestellt. Sie können auch Kokosnuss Pulver oder Erdnuss-Pulver zu verwenden.