25.01.2015%20Sagalle%20.jpg

 

Oli tammikuun 25. päivä 14 vuotta sitten ja pakkanen pahimmillaan. Hiirellä oli jälleen kerran syntymäpäivä. Se oli illansuussa, kun aikamiespoika vihdoin soitti ja onnitteli hiiri-äitiään pienen juuri syntyneen tyttövauvan strategisilla mitoilla. - Joskun myöhemmin hiiren-poika, tuore isä, sitten mainitsi puolihuolimattomasti, että tulipahan kertaheitolla tehtyä äiti-nami-hiirelle syntymäpäivälahja kymmeniksi vuosiksi, joka vuosissa vain kasvaa. Ja näin on ollut, nami-hiiri on iloinnut jokaisen vuoden 365 päivää, alati iloa tuottavasta  pojantyttärestään! Ihana nuori ihminen! Lainatakseni hänen äitiään: "Olen usein häikäistynyt hänen tavastaan nähdä ja kokea maailma." - Tähän väliin on todettava, että nami-hiiri on ollut onnekas - kaikki nuoret ystäväni ovat monitaitureita ja kouluissaan hyvin menestyviä.

 

Aikoinaan, helmikuun narisevassa pakkasessa oli vieraat saapuneet paikalle, läheltä ja kaukaa. Pienen tyttövauvan Kastetilaisuuden hoiti sydämellisesti hänen äitinsä isä. Lämmin ja kaunis tilaisuus, jossa aurinko oli läsnä. Napitimme toisiamme, hymyilimme ja aurinko tanssi leikkien verhojen lomasta meidän molempien punertavilla hiuksilla. Vauvahiukset ovat aikaa sitten kasvaneet pois ja Mummin hiuksista voi jo suurennuslasin kanssa havaita värin katoavan, jonnekin.Nuoremman päivänsankarin tosi pitkiksi vuosissa kasvaneet hiukset ovat äskettäin jääneet saksien väliin - sievät kasvot ovat saaneet uutta ilmettä! Alkuun ollut pituuserommekin näyttää kummasti 'uusiutuneen' Ü. Matalissa kengänkoroissa viihtyvä Mummi on miettinyt salaa yllättävänsä pojantyttärensä hankkimalla hieman korotusta seuraaviin kengänkorkoihinsa! Tämä ajatus kävi oikeasti ihan äskettäin mielessä, kun hiiri katseli ihmetellen 'kengänkorkoja' myyvän liikkeen näyteikkunaa! Siellä on käytävä, kunhan talvi loppuu ja saapuu kevät!.

 

Sagalle%202015%20%3A3%20.jpgSagalle%202015%20%3A2%20.jpgSagalle%202015%204%20.jpg

 

 

 

25.01.2015.jpg

 

Meille ’talviprinsessoille’ tuli luonnollisestikin tehtyä mukaeltua 'Prinsessakakkua'. Suorakaiteeksi kokoamansa  kääretorttupohjaisen ja kreemitäytteisen kakkunsa hiiri puolitti ja koristeli sitten kahdella eri tapaa. Syy tähän oli se, ettei hiirenkolon siivotuissa laatikoissa ollut vihreää mantelimassaa tai valkoista sokerimassaa  tarpeeksi isoon kakkuun. - Uutta ja erikoista hiirenkolon kääretorttupohjassa on tällä kertaa se, että vehnäjauhot tuli korvattua kookosjauhoilla ja sokeri vaihtuu vaahterasiirappihiutaleiksi.

 

nami-hiiri  Sveitsissä