Polut ja tiet ovat alas varisseiden lehtien peittämänä. Ne odottavat voimakasta tuulta niitä kuljettamaan. Metsässä ei ole talonmiestä. Maa on tasaisesti ruskean eri sävyinen. Kaikki ne värikkäät aiemmin kuvatut lehdet olivat pihoilta, joissa kasvit ovat erikoisempi. Mieleen jäi erityisesti pensaan lehti, joka oli kuin vihka. Sen näytti koostuvan kerroksittain liuskottuneista lehden haaroista. Varovasti avaten siitä olisi auennut pieni viuhka. Värit olivat voimakkaita.

Näillä tyylitellyillä poppelin, tammen, laakerin, sekä vaahteran pienillä lehdillä, olisi tarkoitus koristella yhden hiirulaisen piiras - parilla eri tavalla! Voisi muoteilla painettuja lehtiä ripotella kurpitsapiiraankin päälle tai asetella sievästi juustokakun koristeeksi.

Omenataskuja oli hauska ja erittäin helppo tehdä omenamuotin avulla. Käytin kaupan taikinaa ja yhdestä pienestä paketista riitti moneen taskuun. Idea on siinä, että muotin toisella puolella painetaan palaset taikinasta ja nostetaan sitten kääntöpuolelle, joka vaihe on kuvassa. Toiseen palaseen tulee sievä reikä! Sen pienen palan, jonka muotti leikkaa taikinasta pois, voi hyvin laittaa aukon viereen koristeeksi.

Nyt voisi kokeilla muiden hedelmien kanssa. Eihän sisustan tarvitse olla aina omenaa välttämättä. Voihan omenan muotoisessa taskussa olla vaikka................

nami-hiiri

Edit.

Kesän alussa, näissä ihan ensimmäisissä oli sisällä kaupan '4Season' hillon loppuja ja omenasta pientä silppua, kun se maistui sellaisenaan. Makean perään juoksevalle nami-hiirelle lämpimänä piiras oli aivan liian makea, johtuen hilloista. Ihan totta! Mutta ulkona viinitarhan reunalla istuessa ne kyllä maistuivat.

Seuraaviin laitoinkin sitten omenaa. Hiiri on oppinut myös, että täyte olipa mitä tahansa pitäisi olla paksua.. Vieraille ne voisi vielä ennen tarjoilua 'tomuttaa'.  -  Näitä ei saa täältäkään. Kivalla koiralla sattuu olemaan mukava emäntä, joka matkustelee paljon. Viimeisin 'tuliainen' ovat nuo lehdet. - 'Omenatasku' -muotin sai äskettäin myös Hanna (Purppura helmiä) kauniin lakkaleivoksensa suunnittelusta. Aiemmin sellaisen sai blogiton lukijani.