Ehdotelmia jouluun ja lahjoiksi VII
 
Tuttu ilmiö, kun maistaa yhden, on maistettava toinenkin Italian Cantuccini ! Koostumus on kuin korpun, mutta suussa helposti murenevaa tyyppiä. Kahviinkin se on topattava sukkelasti, jos ollenkaan. Sen tekee pistaasimanteli. Niitä on äkkiä sanottuna usein korpussa 'enemmän', kuin itse 'korppua'! Nykyisin saatavilla olevat punaiset kuivatut karpalot sopivat myös korppuihin antamaan 'joulua'. Oikeastaan tähän pieneen korppuun soveltu mikä tahansa pienitty, kuivattu hedelmän pala. Näin näyttävät tekevän jo italialaiset itsekin. Oikeaoppista? Taitaa olla sitä vääräoppista poikkeavuutta alkuperäisestä reseptistä - sitä ihmisten makuasiaa taikka vaihtelun halua! Osittain kaupallisuuden sanelemaa 'mahtia'.
 
 
 
Myyjäisistä ostettu rasia on jo tyhjä. Korput olivat maultaan erinomaisia, mutta arvaan, että niitä oli säilytetty hieman väärin  ja rapeus siitä hieman kärsi. Koppuja on syytä säilyttää kaukana muovipusseista.
 
 
Nämä rapeat suoraan Italiasta hankitut suklaalla koristellut herkut ovat jo myös 'historiaa', sillä hiiri on syönyt koko pussillisen  . Nykyään näkee myös 'juhlavampia' cantucciinejä, jotka ovat kastettu toisesta päästä eri värisiin suklaisiin paistamisen ja jäähdyttelyn jälkeen !
 
Tässä yksi tapa tehdä 'Biscotti di Prato'
 
200 g karkeaksi rouhittua pistaasimantelia
 
1 sitruunan kuori 
 
3 kananmunaa
 
250 g sokeria
 
3 rkl aitoa vaniljasokeria
 
400 g vehnäjauhoja
 
2 tl leivinjauhetta
 
1 tl voita
 
ripaus suolaa
 
Paahda mantelisilppua paistinpannussa ja sekoita koko ajan. Jäähdytä. - Voit tehdä tämän uunipellilläkin, mutta silloinkin hyvä hieman välillä 'pöyhiä'.
 
Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa valkuaiset toisessa kulhossa ja yhdistä valkuaisvaahto varovasti keltuaisiin. Sekoita raastettu sitruunankuori ja mantelit taikinaan, lisää jauhot johon sekoitettu myös leivinjauhe.
 
Jaa koko taikina kahteen osaan ja leivo leivinpaperin päällä molemmista  paksu tanko.
 
Paista 175°C noin 30-35 min. , kun pohja kevyesti ruskettunut.
 
Leikkaa paistuneet 'tangot' sentin paksuiksi viipaleiksi - vinottain jos haluat ! Laita viipaleet takaisin uunipellille ja paista vielä 4-5 min ja käännä kerran ja paista vielä 4-5 min.
 
Säilytä kuivassa.
 
 
Ethän unohda nami-hiiren 'utelua' edellisessä postauksessa !