Maaliskuussa nami-hiiri sai ihanan paketin maukkailla resepteillä SLY26 kierroksen pariltaan. Tänään ei hiiri  vielä tiedä kuka  tämä leipova 'salaystävä' on. - Postitse on tulossa huhtikuun eli kierroksen viimeinen paketti.- Lähettäjästä ei ole mitään havaintoa, vaikka hiirellä  onkin vahva taipumus vaistota, ounastella, ennakoida tulevia  asioita. 

Yksi resepteistä oli pääsiäisen muotoinen pikkuleipäklassikko. Lusikkaleipä, pikkuleipien aatelinen!  
Niiden hienostuneen maun salaisuus piilee voissa, joka ensin sulatetaan ja jonka annetaan sitten hiljaa poreillen kiehua aromikkaaksi ja väriltään aavistuksen punertavaksi. Hiiri tiesi tämän ja valikoi siksi vaaleapohjaisen kattilan. Tummasta muutosta ei näe.
 
Huomaavainen ’tuntematon' oli puolittanut nami-hiirelle klassikkoreseptin valmiiksi. Niinhän se hiiri aina kertoo postauksissaan tekevänsä.
 
SLY26%20Lusikkaleiv%C3%A4t%201%20-normal
 
SLY26%20Lusikkaleiv%C3%A4t%202%20-normal
 
LUSIKKALEIVÄT ( 20 KPL)
 
100 g voita
3/4 dl sokeria taikinaan + hieman sokerissa pyörittelyyn
2 dl jauhoja
1/2 tl ruokasoodaa, paketin Pirkka -purnukasta
1 tl vaniljasokeria, paketin Dan Sucker -rasiasta

- omena- tai vadelmahilloa täytteeksi 

  • Sulata voi kattilassa ja anna kiehua hiljalleen 5 min., sekoittele välillä, kunnes ’tiivis’ vaahto hieman laskeutuu ja voi kirkastuu. - Vaaleassa kattilassa värin huomaa punertuneen.
  • Mittaa sokeri kulhoon ja kaada kuuma voi sekaan. Jäähdytä.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään.
  • Sekoita jäähtynyttä voiseosta ja lisää jauhoseos sekaan. Sekoita tasaiseksi.
  • Lusikkaleipiin paras lusikka on syväpesäinen, hieman soikea lusikka!
  • Raapaise taikina kulhosta lusikalla, vedä sormella tasaiseksi ja poista varovasti lusikasta suoraan leivinpaperilla vuoratulle uunipellille kuperapuoli ylöspäin.
  • Paista 175 asteessa 10-12 minuuttia !
  • Vedä paistokset leivinpaperissaan ritilälle jäähtymään.
  • Lisää joka toiseen 1/2 tl hilloa ja laita toinen puolikas päälle. Pyörittele sokerissa.
  • Lusikkaleipä on hauras herkku, joten niitä  tulee käsitellä varovasti tarjolle laitettaessa! 
 
Parilleni lämpimiä ajatuksia kiitoksella, tästä lapsuuteni suosikkiherkun reseptistä! Niitä oli aina jokaisen kyläpaikan tädit leiponeet juhliinsa. Ne olivat samanlaisia - ja kuitenkin erilaisia. Herkuimpia olivat ne kielen päällä ’sulavat’! Tänään nami-hiiri tunsi onnistuneensa!
 
nami-hiiri