Maaliskuussa nami-hiiri sai ihanan paketin maukkailla resepteillä SLY26 kierroksen pariltaan. Tänään ei hiiri vielä tiedä kuka tämä leipova 'salaystävä' on. - Postitse on tulossa huhtikuun eli kierroksen viimeinen paketti.- Lähettäjästä ei ole mitään havaintoa, vaikka hiirellä onkin vahva taipumus vaistota, ounastella, ennakoida tulevia asioita.
- omena- tai vadelmahilloa täytteeksi
- Sulata voi kattilassa ja anna kiehua hiljalleen 5 min., sekoittele välillä, kunnes ’tiivis’ vaahto hieman laskeutuu ja voi kirkastuu. - Vaaleassa kattilassa värin huomaa punertuneen.
- Mittaa sokeri kulhoon ja kaada kuuma voi sekaan. Jäähdytä.
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Sekoita jäähtynyttä voiseosta ja lisää jauhoseos sekaan. Sekoita tasaiseksi.
- Lusikkaleipiin paras lusikka on syväpesäinen, hieman soikea lusikka!
- Raapaise taikina kulhosta lusikalla, vedä sormella tasaiseksi ja poista varovasti lusikasta suoraan leivinpaperilla vuoratulle uunipellille kuperapuoli ylöspäin.
- Paista 175 asteessa 10-12 minuuttia !
- Vedä paistokset leivinpaperissaan ritilälle jäähtymään.
- Lisää joka toiseen 1/2 tl hilloa ja laita toinen puolikas päälle. Pyörittele sokerissa.
- Lusikkaleipä on hauras herkku, joten niitä tulee käsitellä varovasti tarjolle laitettaessa!
Kommentit