”Tasa-arvon ja yhteistyön Suomi – vastuu Suomesta, vastuu maailmasta”  on teema, jonka 
Tasavallan presidentti, Tarja Halonen, valitsi juuri tälle Itsenäisyyspäivälle. Hän kirjoittaa asiallisen kauniisti ja lämpimästi ulkosuomalaisille  yhteisöille lähettämässään tervehdyksessä. Luin sen eilen Italiassa ilmestyvästä Mansikka-lehdestä, joka on aina ajan hermoilla mielenkiintoisasti. Sama tervehdys toistuu ympäri maailmaa ilmestyvissä julkaisuissa. 
 
 
Pinkkiin pukeutunut keraaminen 'jääprinsessa' on saanut nimikkokakun. Se on pätkä tavallista kääretorttua, joka on kokeeksi päällystetty voi-tomusokeri-maitokuorrutteella, jota aiemmin hiiri on käyttänyt vain kahvikakun päällä. Sen ohje löytyy Kaarina Roinisen kirjasta "Parhaat kotileivonnaiset" sivulta 204.
 
Kuorrutuksen taiteilu ei oikein luonnistunut tällä kertaa, pieni määrä hyytyi aivan liian nopeasti. Maku, se oli hyvä, eikä lainkaan liian makea tortun kerma-rahka-pihlajanmarja -täytteelle. Pihlajanmarjat olivat kesällä säilötty kokonaisina pieneen tilkkaan pihlajanmarjalikööriä. Koristeet ovat sokerimassaa. Mutta jäähile, se onnistuu kerta toisensa jälkeen hienommin - salaisuus on murskatun karamellijauheen tasaisessa sirottelussa, siis nami-hiiren ranneliikkeessä!
 
 Tunnelmallista Itsenäisyyspäivää !
 
nami-hiiri