Pienet epäonnistumiset silloin tällöin eivät harmita kauaa. Toinen testaus Jamie Oliverin kirjasta onnistui edellistä paremmin. Ja kaipa vitsi oli niissä tanssahduksissa. Tulos oli ainakin kauniin keltaista, kuumaa ja maukasta, juuri sateiselle viikolle soveltuvaa keittoa.

Valkosipulia paahdoin uunissa ohjeen mukaan, samoin joitain manteleita. Uutta valkoista ja keltaista sipulia kuullotin. Laitoin pieneen kattilaan vihannesliemikuutiosta palasen. Jotain lisäsin, kuten sahramia. Appelsiinin jätin tällä kertaa pois. Se olisi ollut kauppareissun takana, enkä katsonut sitä niin tärkeäksi.

Keitto oli sahramin keltaista, vaikka näyttää punaiselta.

Voimakas valkosipuli tuoksui myöhemminkin vain keittiössä, ei hengityksessä. Paahdetun valkosipulin pehmeästä sisällöstä katoaa voimakas tuoksu uunissa ja jäljelle jää makea maukas tahna. Korianteria hieman koristeeksi, aiemmin raastetun limetin kuorta ripottelin pintaan - elävöittämään. Jamie saattaa pompahtaa tasajalkaa muunnelmastani, mutta maku oli taivaallinen ja vihellyksen arvoinen!

Alkuperäinen resepti 6:lle :

- 3 isoa tuoretta valkosipulia, 'lohkotaan' ja paahdetaan uunissa noin 30min, kuoritaan, käytetään vain pehmennyt sisus/tahna

- 1 keskikokoinen valkoinen sipuli, pieneksi hakattuna, kuullotetaan, siihen tarvitaan 4 rkl extra oliviöljyä

- 285 ml kermaa

- 1 l vihannes- tai kanalientä

- ciabatta leipää pieninä paloina

- 2 rkl etikkaa, sherry tai valkoviini 

- 200 g kokonaisia manteleita, paahdetaan kevyesti

-  hieman merisuolaa ja tuoretta mustaa pippuria

-  3 appelsiiniä hyvin kuorittuna ja segmentoituina

-  1 kourallinen valikoituja korianterin lehtiä 

-  kourallinen valikoitua tuoretta minttua

Nautitaan joko kuumana tai kylmänä

nami-hiiri