"Aja hiljaa isi nyt vaan,
Niin sitten illalla leikitään.
Aja hiljaa isi nyt vaan,
Niin mä kiltisti odottamaan jään.
Isin töihin on mentävä autollaan,
Mä ikkunaan jään aamulla katsomaan........."

Hiiren mielessä pyörii tämän laulun sanat. taisi hyräillä aamuvarhaisella koiran kanssa kulkiessaankin. Isää ei ole ollut moneen vuoteen, eikä aikoinaan ihan aina mielessäkään. Vuodet ovat vierineet menojaan. Hyvät ja samoin hauskat muistot ovat taltioituneet ! 

photo-normal.jpg

Makeaa hyvää, suklaata tarjotaan monelle isälle tänään, marraskuun toisena sunnuntaina. Ihan aamutuimaan voisi olla hyvä laittaa marjoja tai isän lempihedelmää maken aamupalan seuraksi tai aloittaa ehkä sittenkin ruokaisammalla aamupalalla !

Tässä murotaikinakuppiin tehdyn kinuski-suklaapiirakan makeutta hiiri on hillinnyt tuoreen 'lemon-thyme' - sitruunatimjamin oksalla ja mansikkasiivuilla, koska aikoo syödä ne itse. Hiiri unohti hempeät koristelut, mutta 'miehekkäästi' on vain niin vaikea koristella....

 photo-2-normal.jpgphoto-3-normal.jpg

Tuo hyvälle tuoksuva mausteoksa antaa muuten hyvää makua ja piristävää aromia mm. salaatteihin ja soveltuu mainiosti erilaisten ruoka-annoksien maustamiseen. 

Isälle voisi valmistaa uunissa nopeasti parmesaanista erilaista juhlavaa naposteltavaa siemenillä tai ilman.

Parmesan Crisps:

Esilämmitä uuni 180-200°C, parmesaania raastettuna  leivinpaperille renkaalla muotoiltuna tai vapaasti levitettynä, mausta  ja paista noin 6-7 min riippuen raastekerroksen paksuudesta. Ohut kerros jää pitsimäiseksi .

Kaikkea hyvää päiväänne isät, isoisät, vävypojat, uusperheiden isät !

nami-hiiri