BLINIPANNUKAKKU, K ruoka / 1/2016 / 36 palaa
7 dl maitoa
1 prk (200g) laktoositonta kermaviiliä
25 g tuorehiivaa
3 dl tattarijauhoja
1 dl gluteenitonta jauhoseosta
3 kananmunaa
11/2 tl suolaa
1/2 dl öljyä
TEE NÄIN:
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liota hiiva maidon joukkoon.
- Lisää kermaviili ja sekoita tasaiseksi. Sekoita taikinaan jauhot ja anna seoksen seisoa huoneenlämmössä noin 30 minuuttia.
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja laita samalla tyhjä uunipannu uuniin kuumenemaan.
- Riko taikinaan kananmunat yksitellen pienen kupin kautta. Sekoita. Mausta seos suolalla ja sekoita joukkoon öljy.
- Nosta uunista varoen kuuma uunipannu, laita pannulle leivinpaperi sormia polttamatta.
- Kaada taikina leivinpaperin päälle.
- Aseta uunipannu 200 asteiseen uuniin hieman keskitasoa alemmaksi.
- Paistoaika 25-30 minuuttia.
- Leikkaa pannukakku pieniksi annospaloiksi ja tarjoa herkullisten blinitäytteiden kanssa.
Samasta K ruoka -lehtisestä vinkkejä blinien valmistukseen:
KIRKASTETTU VOI on rapeiden blinien salaisuus !
Kirkastettu voi kestää hyvin kuumuutta ja tekee blineistä tasaisen värisiä.
TEE NÄIN:
- Sulata pala voita 100-150 g kattilassa.
- Kuori vaahto pinnalta.
- Anna hetken jäähtyä, jotta vaalea hera painuu kattilan pohjalle.
- Kaada pinnalle jäänyt kirkas voi varovasti erilliseen (nokalliseen) astiaan ja käytä blinien paistorasvana.
MAKEA BLINI on kutsujen hurmaava yllättäjä !
Kokeile esimerkiksi paseerattua lakkahilloa ja turkkilaista jogurttia.
Myös tyrnihillo /-hyytelö sopii mainiosti, samoin vihreä raparperihillo.
ISOLLE JOUKOLLE blinit voi mainiosti paistaa edellisenä päivänä. Ne saa rapeiksi näin: leivinpaperoi uunipannu ja levitä paistetut blinit paperille, valuta päälle voisulaa ja lämmitä noin 5 minuuttia 225 asteessa.
nami-hiiri
Kommentit