SLY34%20helmik.%20Blini%20.jpg

 

BLINIPANNUKAKKU, K ruoka / 1/2016  / 36 palaa 

 

7 dl maitoa

1 prk (200g) laktoositonta kermaviiliä

25 g tuorehiivaa

3 dl tattarijauhoja

1 dl gluteenitonta jauhoseosta

3 kananmunaa

11/2 tl suolaa

1/2 dl öljyä

 

TEE NÄIN:

  • Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liota hiiva maidon joukkoon.
  • Lisää kermaviili ja sekoita tasaiseksi. Sekoita taikinaan jauhot ja anna seoksen seisoa huoneenlämmössä noin 30 minuuttia.
  • Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja laita samalla tyhjä uunipannu uuniin kuumenemaan.
  • Riko taikinaan kananmunat yksitellen pienen kupin kautta. Sekoita. Mausta seos suolalla ja sekoita joukkoon öljy. 
  • Nosta uunista varoen kuuma uunipannu, laita pannulle leivinpaperi sormia polttamatta.
  • Kaada taikina leivinpaperin päälle.
  • Aseta uunipannu 200 asteiseen uuniin hieman keskitasoa alemmaksi.
  • Paistoaika 25-30 minuuttia.
  • Leikkaa pannukakku pieniksi annospaloiksi ja tarjoa herkullisten blinitäytteiden kanssa.

Samasta  K ruoka -lehtisestä vinkkejä blinien valmistukseen:

 

KIRKASTETTU VOI on rapeiden blinien salaisuus !

Kirkastettu voi kestää hyvin kuumuutta ja tekee blineistä tasaisen värisiä. 

 

TEE NÄIN:

  • Sulata pala voita  100-150 g kattilassa. 
  • Kuori vaahto pinnalta.
  • Anna hetken jäähtyä, jotta vaalea hera painuu kattilan pohjalle.
  • Kaada pinnalle jäänyt kirkas voi varovasti erilliseen (nokalliseen) astiaan ja käytä blinien paistorasvana.

 

MAKEA BLINI on kutsujen hurmaava yllättäjä !

Kokeile esimerkiksi paseerattua lakkahilloa ja turkkilaista jogurttia.

Myös tyrnihillo /-hyytelö sopii mainiosti, samoin vihreä raparperihillo.

 

ISOLLE JOUKOLLE blinit voi mainiosti paistaa edellisenä päivänä. Ne saa rapeiksi näin: leivinpaperoi uunipannu ja levitä paistetut blinit paperille, valuta päälle voisulaa ja lämmitä noin 5 minuuttia 225 asteessa.

 

     nami-hiiri