Tämä pieni kakku syntyi monen eri kokeilun  vuoksi. Nami-hiiren piti kokeilla miten ’se’ kerma tänään vispaantuu – nyt onnistui! Edellisen purkin loppu käyttäytyi kyllä aamulla mallikkaasti kuumassa kahvissa.  

Ihania ruusun terälehtiä nami-hiiri on ihaillut muutamien blogistien kakkujen päällä. Niitä syntyi sokerimassan lopusta kukkamuotin ja kämmenen avulla!

Taitureiden ja leipomoiden kakkujen pystysuorien seinämien murukoristelua piti hiiren uustestata, jos vaikka taito olisi ruostunut. Kookoshiutaleita oli kaapissa ja niillä  kokeiltiin.

Kakku itse on tehty 2 kananmunan suklaajauheella maustetusta kääretorttupohjasta. Pienen kattilan kansi avusti palojen leikkaamisessa – tarvittiin vain kevyt 'hiirenhento' painallus ja pöydälle ilmestyi 

kaksi läpyskää. Vihreitä viinirypäleen puolikkaita - ilman kiviä - ja kermaa täytteeksi. Kermaa ja kookoshiutaleita sokerimassa terälehtien alle !

Kirjassa oli punainen ruusu mallina. Vihreä sokerimassa oli sitä kuivaa, mutta se sai kelvata – syntyi ruusu, jonka terälehdelle nami-hiiri teki 'taikoja'. Neuvottiin vispaamaan 1 valkuainen + 1 rkl vettä vaahdoksi. Onnistui hienosti ihan käsipelillä. Syntynyttä hötövaahtoa kuivalla vesivärisiveltimellä hiiri nosteli ja levitti varovasti kuivuneen ruusun pintaan. Sokeria varovasti ripotellen...Wau – se onnistui. Ruusu on huurteinen! Pakkasia ei ole lähiaikoina odotettavissa, mutta kesä on jäätelön ja jäätelökakkujen aikaa. Miksei myös ’huurteisten’ kukkienkin aikaa jäätelöllä? Varovasti hiiri ripotteli sokeria hieman lisää, jotta erottuu kuvassa paremmin. Se olisi voinut olla hienompi jakoista.

nami-hiiri