sokerilasi%201.jpg 

sokerilasi%20%202.jpg

Nami-hiiri oli lukenut viime vuonna vanhoista lehdistä vuodelta 2011, että sokerista voisi tehdä makeaa 'lasia' leipomuksiin. Nyt, kun MAKU -lehden nettisivuille on ilmestynyt Emma Iivanaisen Halloween leipomukset, niin hiiri muisti Martha Stewardin ohjeen ja päätti kokeilla. Hiiri tunnustaa, että kokeilu piti suorittaa kahdesti, kun tapahtui mittausvirhe. Muutoin ohje toimii mallikkaasti. 'Sokerilasista' tuli hieman ranskalaistyylinen, jossa on pieniä ilmakuplia. Hiiri pitää niistä oikeassakin lasissa. - Nami-hiiri on kokeilunhaluinen...'jäätä' on myös kokeiltu aikoinaan itävaltalaisen mestarin opasteilla.

The Caramel, broken glass / ’sokerilasi’

1/2 cups granulated sugar -> 125 ml  hienoa sokeria

1/4 cup water -> 60 ml vettä

  • Mittaa aineet teräskattilaan ja nosta liedelle kiehumaan , sekoita kunnes seos alkaa kiehua.
  • Anna kiehua 1min ja laske lämpö sitten puoleen, anna kuplia hiljakseen sekoittamatta n. 12 min.
  • Alkuperäisessä ohjeessa mainittiin: kun sokeriseoksen reuna alkaa kellertää kaada seos leivinpaperoidulle uunipellille ja levitä nopeasti massa teräslastalla nopein vedoin ohueksi levyksi . (Hiiren sokeri ei kellertänyt mistään, mutta 12 min kupliminen oli ajallisesti just, eikä melkein.)
  • Anna kovettua rauhassa…..olet onnistunut, jos pinta ei ole tahmea.
  • Ota uunipellistä kaksin käsin ja pudota tasolle pieneltä etäisyydeltä, niin sokerilasi rikkoutuu !

nami-hiiri