Aurinko nukkui 'pommiin' lupauksista huolimatta. Pihapiirit ovat kuitenkin lipuin, sekä viirein koristeltuja ja illalla on tavan mukaan mahtavat ilotulitukset. 

Tarjoomukset, varsinkin kaikki makeat ovat taas punaisia ja valkoisin pikku ristein koristeltuja. Leipomoiden leipiinkin on painettu ristikuvio ja samoin grillimakkaroihin. Jälkimmäistä hiiri aina hieman oudoksuu, mutta mikä ettei......saatavilla on siihen tarkoitukseen sopiva 'muotti'. Se tekee jäljen ja grillaus loput.

Nami-hiiri on hengessä mukana ja teki jo  eiliseksi  kakun valkoisin kukin. Se nautittiin ennakkoon naapurin Kansallispäiväksi sattuvan syntymäpäivän kunniaksi ! Kakkuresepti on kirjasta 'Die besten Käsekuchen', mutta parin ohjeen sekoitus. Marjoista makea mansikka on hieman väistynyt kauppojen tarjonnasta ja kirkkaan punainen viinimarja astunut tilalle, mustikoiden seuraksi.

Sveitsin lipun väristä kakkua punaisista viinimarjoista

Kakun pohja on ihan tavallista kakkupohjaa Digestiivin sijaan.

1) Välissä:

4 valkoista liivatetta

750 g tuorejuustoa

1 rkl raastettua biositruunan kuorta

80 g tomusokeria

2 rkl sitruunamehua

250 g kermaa

2-3 dl viinimarjahyytelöä

2)  Päällys:

3 kpl  Dr. Oetkerin punaista liivatetta

(1/8 l  pun. viinimarjalikööriä )

150 g punaista viinimarjahyytelöä

1)

  • - laita kulhoon tuorejuusto, sitruunankuori, tomusokeri ja marjahyytelö, sekoitetaan hyvin
  • - liota liivatteet kylmässä vedessä, puserra vesi ja sulata lämmitetyssä sitruunamehussa ja lisää kermaan ja vaahdota – yhdistä kaikki.
  • - kokoa 'paperoitu' rengasvuoka normaaliin tapaan eli kaada kakku- tai keksipohjan päälle juustoinen massa) ja laita kylmään odottamaan.

2)

  • - liota punaiset liivatteet  kylmässä vedessä, purista vesi ja sulata pikku tilkassa kuumaa vettä (lisää alkoholi) ja lisää viinimarjahyytelö.
  • - heti kun seos alkaa hyytyä, ota kakku jääkaapista ja  laita ruokalusikalla punaista liivate-marjahyytelöä tasaisesti kakun päälle.

Hiiren kakku seisoi useita tunteja jääkaapissa ennen tarjoilua. Ja koristelu marjatertuin ja sokerimassakukin tapahtui vasta hieman ennen tarjoilua.

Viinimarjaterttuihin, joita oli enemmän toisella puolen kakkua,  nami-hiiri jätti 'rangat', jotta ne olisi helppo nostaa kokonaisina pois - toisille maku voi olla liian kiprakka !

Ihan itselleen nami-hiiri paistoi vielä suosikkejaan. Tällä kertaa makua antoi punainen viinimarja, sekä mansikka  ja 'After Eight'.

Maistui oikein hyvin iltapäivällä ilmestyneen auringon seurassa!

nami-hiiri