p%C3%A4hkin%C3%A4pikkul.%20%20%201hiirel

 

Nopeat rapsakat pähkinä-kaurapikkuleivät, 8 - 20 kpl.

 

60 g voisulaa

0,75 dl sokeria

1,5 rkl vehnäjauhoja

(2 tl vaniljasokeria)

1 tl leivinjauhetta

2 dl jauhettua hasselpähkinää

0,75 dl hienoksi murskattuja cashewpähkinöitä,  manteleita tai hienonnettua kaurahiutalerouhetta

1 kananmuna

 

 ° Lisää sulan voin sekaan kaikki ainesosat kevyesti sekoittaen, viimeisenä kananmuna. 

 ° Kun seos on tasainen, niin asettele reilu (ruoka)lusikallinen leivinpaperoidulle pellille yhtä keksiä kohden ja muotoile ja tasaa kevyesti haluamaasi muotoon.  Jätä keksien välille tilaa, koska ne leviävät hieman uunissa.

 ° Paista n. 7-10 minuuttia uunin tehokkuudesta riippuen 175 °C,  keskitasoa ylemmällä, kunnes keksin pinta saa väriä.

 ° Jäähdytä hieman ja siirrä lastalla pois pelliltä.

— Rapsakat pikkuleivät maistuvat ilman täytettäkin espresson tai kylmän maidon kera.

 

Kardemummakreemi, ehdotelma täytteeksi

 

1,5 dl ranskankermaa

1,5 dl ruokajogurttia

2,5 rkl tomusokeria

1 tl piparkakkumaustetta

 

° Valuta ranskankermaa ja jogurttia kahvisuodattimessa, kunnes se kiinteytyy, 30 - 40 minuuttia. 

° Kaada kulhoon, lisää tomusokeri ja mausta kardemummalla.

 

° Laita kahden samankokoisen keksin väliin maltillisesti napakkaa täytettä.

 

° Koristelu tilanteen mukaan: tuunattu suklaakonvehti, suklaasydän, jäätelönokare, marjoja, hedelmänpaloja….

 

 

P%C3%A4hkin%C3%A4pikkul.%20%20hiirell%C3

 

P%C3%A4hkin%C3%A4pikkul.%20%20hiirell%C3

 

Tuunattu%20konvehti%20.jpg

 

...joulun suklaakonvehdeista tuunatut hiirulaiset KOKO -lautasella, alla on Arabian vanha, pieni ' Kultakoriste' -mokkakuppi.

 

nami-hiiri