Kauniita ja makeita gerberoita voi käydä ihailemassa täällä. Niitä eilen katsellessa nami-hiiri otti taas kerran molemmat kukkamuottinsa esiin ja ryhtyi tuumasta toimeen. Jos eri koot lasketaan, niin on niitä muotteja neljä . Ennakkoon olisi selvää, että gerberaa ei syntyisi puutteellisten työkalujen ansiosta. Ei sittenkään vaikka on ne muoviset pallo- ja lieriötikut, sekä papiljotin piikki. On sihti ja mustaa sokerimassaakin keskustan nappia varten. Hiiri ei sitä surrut, vaan päätti tehdä ’mutkallisen’ kukan yksinkertaisin keinoin. Tänään ei tehtäisi ruusuja.
 
 
 
Mitään leipomustakaan ei ollut mielessä, joten tämä olisi taas osioon sunnuntaileipurin ’sormijumppaa’.
 
 
 
Kukkia syntyi. Pieniä ihan 'itsestään' hukkapaloista. Huomaattehan, että niissäkin on erilaista näköä, vaikka painettu massasta samalla muotilla! Isojen kukkien kanssa hiiri teki taas virheen. Muokkasi ne liian ohuiksi. Valo kuultaa kauniisti läpi, ei tarvitse värjäillä, Kuivuttuaan ovat niin herkkiä, ettei niihin arvaa koskea edes silkkihansikas kädessä !
Näiden kukkien nimistä ei ole aavistustakaan. Ehkä niitä gerberoita sitten joku toinen kerta  !
 
.....aikansa surfailtuaan perusmuodossaan olevalle sokerikukalle löytyi nimi ja vielä hyvin kaunis kuvakin! Köynnösmäisesti kasvava 'Mustasilmäsusanna' on aika usein enemmän appelsiiniin vivahtava, keltainen tai valkoinen. Nimeä hiiri ei tosiaan muistanut, vaikka on koirakävelyretkillään niitä täälläkin nähnyt pihoilla. Ei Luonnon luoma kukka luonnossa ihan nami-hiiren kukalta näytä , mutta yhtäläisyyttä on ja loppuhan on katsojan silmässä.
 
Näin kauniin kuvan on tästä nappisilmästä ottanut  'Kati-Irene' . Kuvaa klikkaamalla pääsee hänen blogiinsa. Sieltä löytyy muutakin mielenkiintoista ja kaunista käden taitoa !
Nami-hiiri jatkaa kukkaharjotelmiaan apurinaan näkömuisti. 
 
nami-hiiri