uuni%20Donitsi%203.jpg

Uuni%20donitsi%205.jpg

Tässä kuussa on paistunut useampikin pienen pieni munkki, sekä minikokoisia, että normaalikokoisia donitseja.. Näiden hieman vielä lämpimien donitsien resepti on viime vuoden MAKU -lehdestä by Emma Iivanainen. Monia nami-hiiri kokeili ja vielä useampia katseli. Kaunein donitsi minkä hiiri kohtasi oli amerikkalaiseita sivulta. Siinä oli suklaakuorrutuksen ja nonparellien päälle rakennettu vielä lusikkatekniikalla tehty suuri kukka. Hiiren kukasta tuli hieman toisenlainen, mutta tekniikka oli mainio ja sitä hiiri aikoo harjoitella - jonkin toisen leipomuksen päälle. On ostettava tuoreempaa sokerimassaa.

DONITSIT UUNISSA 
resepti  by Emma IIvanainen, 12 kpl

TAIKINA 
        3 dl vehnäjauhoja
        1 dl sokeria - tai hiukan vajaa 0,75 dl
        2 tl leivinjauhetta
        1 tl kardemummaa morttelista
        1/2 tl suolaa
        1 kpl kananmuna
        1,5 dl maitoa
        0,5 dl rypsiöljyä
VOITELUUN
        50 g voita
KUORRUTE
        200 g valkosuklaata jauhemaisia elintarvikevärejä
KORISTELU
          nonparellejä, värisokeria

TEE NÄIN:
Kuumenna uuni 200 asteeseen ja voitele 12 donitsin donitsipelti. Sekoita keskenään kaikki kuivat aineet. Sekoita toisessa kulhossa kananmuna, maito ja rypsiöljy. Lisää kuivat aineet nesteisiin siivilän läpi ja sekoita taikina tasaiseksi.

Purosta tai annostele kahdella lusikalla taikina pellille täyttäen kolot noin puoleen väliin.

Paista donitseja uunin keskitasolla noin 8 minuuttia, kunnes testitikkuun ei enää tartu taikinaa. Sulata voi (mikrossa) ja voitele kuumat donitsit molemmin puolin.

Sulata suklaa vsihauteessa tai varovasti mikrossa.  Suklaan värjäys onnistuu jauheväreillä, mutta hiiri ei värjännyt.

Kasta donitsit valkosuklaaseen ja koristele nonparelleilla tai värisokerilla.

nami-hiiri

Uuni%20donitsi%202.jpg