Hedelm%C3%A4inen%20piiras%20.jpg

Hedelm%C3%A4inen%20piiras%202.jpg

Hedelm%C3%A4piiras%203%20.jpg

Nami-hiiri on oikein kunnolla tykästynyt pitkään kapeaan irtopohjavuokaansa.  Ei ole vaikeutta syödä samaa piirakkaa 2-3 päivää, mutta mahdottoman mukavaa, jos on eri makuja valittavana päivän kahvihetkiin. Kaapissa oli lauantaitorin jäljiltä pieniä jäännöseriä marjarasioissa ja paperisissa hedelmäpusseissa. Siitä käynnistyi oikeastaan koristelukokeilut. Täytyy taas harjoitella, kun kotikadun kesäjuhlatkin lähestyvät....Hiiri leikkasi jäähtyneestä piirakasta muita kapeammaksi jääneen päätypalan, jossa oli vain kokos-mangohilloa. Se ei ehtinyt lautaselle….mutta seuraava 'aprikoosinen' sai sentään sivistyneesti lautasen alleen, koristeeksi postin äskettäin tuomaa syötävää hopeaa ja ruusunkukkasokeria !

° Piirasohja on sokeriton itsetehty murotaikina. Mutta tällä kertaa hiirenkolon pakkaseen kerätyistä jämäpaloista auki kaulattu…aseteltu voideltuun kookoshiutaleilla 'jauhotettuun' vuokaan ja sitten haarukalla pistelty. 

° Vaniljakiisseli odotteli vuoroaan kattilassa.

 

° Pienissä kupeissa oli vadelmia, aprikooseja, kirsikoita ja mango-kookoshilloa. Jälkimmäinen ei paljon leipomuksiin ehdi…se on niin hyvää pienellä lusikalla suoraan purkista 'maisteltuna', mutta pääsi nyt piirakan pohjalle ohuena kerroksena. -  Kookos on ihmeellinen, se sopii monen hedelmän ja marjan makupariksi, jos vain syöjän makuun osuu. Kaikki eivät sunkaan kookoksesta pidä. Piirakkavuokien jauhottamiseen hiiri käyttää vallan kookoshiutaleita.  

 

° Ideana oli tehdä poikkiraidallinen piirakka pitkään, mukavan kapeaan irtopohjavuokaan - ja kokeilla jokaiseen 'raitaan' hieman erilaista koristelua, jonka voisi tarvittaessa tehdä normaalisti piirakkaan, joka on yhdestä marjasta tai hedelmästä tehty.

 

° ° murotaikinasta paistettuja lehtiä, kukkia....

° ° Fazerin Marianne -rouhetta ja paikallista suklaata

° ° jälkilämmössä paahdettuja kookoslastuja

° ° Giusto Manetti - syötävää hopeaa

   ° lautaselle vaaleanpunaista uususokeria tai sinertävää laventelisokeria.

 

nami-hiiri