Pannacotta, italialainen klassikko parhaimmillaan on yksinkertainen herkku ympäri vuoden. Se tarjotaan Italiassa hyvin usein vain karamellikastikkeen kanssa. Valmistus ei ole kovin monimutkaista, mutta herkun valmistamisessa tarvitaan hitunen - oikeastaan pari hitusta malttia, koska vanukasmassan hyytymiseen menee muutama tunti. Sen kaunis kermankeltainen väri antaa ei italialaisille oivan mahdollisuuden koristelulle. Resepti on poimittu tällä kertaa täältä, ja toteutettu ilman mansikoiden marinointia.

Kermahyydyke%202%20-normal.jpg

Nami-hiiri valmisti kermaiset herkut pieniin Weck -purkkeihin, jotka odottelevat säilöntäkärpäsen pistoa hiirenkolossa. Kesätunnelmaa tarjoiluun luovat pahviset 'Simply Baked' -leivontakupit. Niissä voi paistaa pieniä muffinsseja, henkilökohtaisen juustokakun vieraille tai tarjoilla dippikastiketta, pähkinöitä yms. naposteltavaa. Paketissa on 25 kuppia, se on hiirelle ongelma. Uusia värejä, kuoseja, kokoja, muotoja valmistuu tehtaissa jatkuvasti......ja täyttävät hiiren niille varaaman hyllyn, vaikke hiiri niitä edes ostaisikaan Ö ! Oman lisänsä tuo kaappiin tietenkin hiiren matka-aski.

Kermahyydyke%201%20-normal.jpg

Yksi Pannacotta tuli valmistettua silikoniseen kukkaformuun. - Toisinaan kohtaavat, niin puodinpitäjän, kuin asiakkaankin intressit! Paikallinen mm. astioita myyvä liike piti ale-myyntiä tanskalaisen IbLaursenin Mynte astioista, joita oli jäänyt harmittavaisesti yksittäisiä parittomia kappaleita varastoon muutamasta sesongista. Näyteikkunan alla näytti odottavan isoissa pahvilaatikoissa uudet värit, ehkä uudet mallitkin.....Oikeasti hiirenkoloon ei tarvittaisi astian astiaa. Hiiri rakastaa ja käyttää mielellään niitä mitä kaapissa on, osa lapsuudenkodistakin. Harvoin menee mikään edes vanhuuttaan rikki....Pientä outoa vaihtelun halua on selvästikin ilmaantunut blogivuosien aikana hiirenkolon leipomuksia kuvatessa. Ehkä pitäisi tänään vielä käydä katsomassa, josko hiirenharmaat lautaset ovat vielä ale-pöydällä tai ne kaksi maitosuklaan värissä?! Yksivärisyys on aika ihanteellinen tausta värikkäille kakuille, annoksille........

nami-hiiri