Tavallisesta kääretortun pohjasta saa mukavia muunnoksia. Nami-hiirellä oli kirjanen auki, jossa oli herkullinen mansikkainen kakkukuva, 'Erdbeer-Lasagne'. Paistettu pohja oli ladottu lasagnen tapaan ja kerrosten välistä vilkkui tuorejuustoa ja mansikoita. Mansikoita? Kaapissa oli vain Italian viinirypäleitä ja rasia exotiikkaa ananaskirsikoiden muodossa.

Keittiön radio oli auki, kuten tavallista. Haastateltava valmisti ruokaa, puhui pippureista ja basilikasta. Nami-hiiri muisti eilen lukeneensa 'Leena Lumi' postauksesta uudesta maustekirjasta. Suosittelen, kun aika sallii! Kaiken lisäksi siellä on mahtava kirja-arvonta juuri alkanut !

Nami-hiiren 'lasagnen' pohjassa oli kardemummaa ja rahka- kermaseoksessa vaniljaa ja kanelia, koristeena mintunlehtiä....eikä hiiri tällä kertaa kiepauttanut pohjaa toiselle leivinpaperille, vaan leikkasi palat paistoksen jäähdyttyä, ja kokosi 'lasagnensa' tarjoiluvadille.

Lämpömittarin on arvioitu kohoavan lukemiin +31°C, joten 'viinirypäle'-lasagne' sopii hyvin tähän päivään  !


"Mansikka -Lasagne"

4 keltuaista    50 g sokeria     ripaus suolaa

1 tl hyvin pestyn appelsiinin raastettua kuorta

2 valkuaista    50 g jauhoja

täyte:  

200 g maustamatonta tuorejuustoa

60 g sokeria

1 pss Dr. Oetkerin vaniljasokeria

2 rkl tuorepuristettua sitruunamehua

2 dl kermaa

1 pss Dr. Oetkerin kerman sakeuttajaa !

500 g mansikoita

1-2 rkl tomusokeria

mintunlehtiä