Uuniomena%20ja%20p%C3%A4hkin%C3%A4kakku%

Uuniomena%20ja%20p%C3%A4hkin%C3%A4kakku%Uuniomena%20ja%20p%C3%A4hkin%C3%A4kakku%

Uuniomenat pähkinäkakussa

Tasakokoisia hapokkkaita  pienehköjä omenia uunipellin/vuoan tarvitsema määrä!

Omenoiden täyte ( 8-9 pienehköä kotimaista):

150 g hasselpähkinää rouhittuna
1 tl kanelia
60 g juoksevaa hunajaa tai makusiirappia 
60 g huoneenlämpöistä voita

Taikina / 25x25 cm (huomioi määrissä käyttämäsi paistovuoan ja omenien koko):

200 g pehmeää voita
100-150 g sokeria
2 rkl vaniljasokeria tai muuta maustettua sokeria
4 kananmunaa

150-200 g (tummia)vehnäjauhoja
100 g hasselpähkinää jauhettuna
3 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 hyppysellinen jauhettua neilikkaa
1 ripaus suolaa

TEE NÄIN:

Kuumenna uuni 180 asteeseen /kiertoilma 160astetta.
Pese omenat, leikkaa omenille ensin ’hattu’  ja poista omenaporalla tms. siemenkodat ja suurenna koloa halutessasi, mutta älä riko omenan pohjaa ! Sekoita murskatut pähkinät, kaneli, hunaja ja voi seokseksi. Täytä omenat seoksella ja laita pystyyn avoimeen rypistettyyn folionyyttiin  ja paista noin 20 min.  ja anna jäähtyä.

Vuoraa reunallinen uunipelti, neliö irtopohjavuoka tai muu paistovuoka (huomioi omenien ja taikinan määrä) leivinpaperilla.  
Vaahdota voi, sokeri ja mausteinen sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. 
Sekoita joukkoon kananmunat yksi kerrallaan hyvin vatkaten. 
Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään.
Kaada taikinasta 1/3 osa paperoituun vuokaan. Asettele esipaistetut omenat taikinan päälle tasaisin välein. Lusikoi loput taikinasta vuokaan, niin että se peittää omenia, mutta hatut näkyvät. 
 
Paista kakkua 180 asteessa noin 30-40 minuuttia. Tee tikkukoe ja jatka paistamista tarvittaessa, peitä paistos foliolla jos vaara että tummuu liikaa tai hatut palaa !
Ota vuoka uunista  ja anna jäähtyä. Poista paistos  leivinpaperin avulla vuoasta ja sirottele tomusokeria halutulla tavalla.

Paistos muuntautuu hyvinkin juhlavaksi tarjoiltaessa jäätelön, vanilja- tai puolukkakastikkeella.

nami-hiiri