Vielä on hetki minun alkavaan UUTEEN VUOTEEN 2010, joten kirjoittelen hieman odotellessani. Jännittävää oli huomioida, että pitkiä tarinoitani on luettu ja vielä enemmän  klikkailtu 'ulos' tai seurailtu mielenkiintoisempia sivuni laitojen linkityksiä. Kommentteja on saapunut huomattavasti vähemmän, mutta ne ovat sitä vertaa arvokkaampia!

Joulu on monen mielestä nyt ohi, mutta ei se oikeasti ole. Henkiläkohtaisesti en aio sitä vielä paketoida, vaikka käytinkin viimeiset, valmiit voitaikinat tänään. Edessä on näet vielä 'Kolmen Kuninkaan' juhla ! Kirjoitan ja kerron siitä hieman tuonenpana.

    

Paketoin loput pähkinätäytteet ja taiteilin pieniä voitaikinasydämiä formuilla ja koristelin kuminalla, unikon- ja  sesaminsiemenillä, joita on pöydällä ja pitkin lattiaa. Myöhästyin hieman ja leipomusten pinta ehti kuivua hiukan. 

    

Tein myös  8 avokadotahnalla täytettyä tuuttia, joista maistoin 'laaduntarkkailun' nimissä yhden, sekä kurkkupaloja.  Nämä vein naapuriin alku-illasta. - Nämä herkut ovat löytyneet ruokalehtiä selailemalla.

     Pesty ja jollain keittiövälineellä vähän rapsutettu kurkku         katkotaan hieman reilun sentin paksuiksi paloiksi.

Paloista poitetaan keskusta ja kolo täyttetään miltei millä tahansa jääkaapista löytyneellä aineksen  karkeaksi silputulla ja  koossa pusyvällä seoksella. Mukaan voi hyvin laittaa sen pois otetun, vaan ei pois heitetyn kurkun keskustan, smetanaa tai  majoneesia, riippuen hieman dominoivasta täyteaineksesta. 

Voitaikinasta metallisten töttöröiden avulla tehdyt tuutit puolestaan voi nekin täyttä ihan millä vain, makealla tai suolaisella. Ainakin Kakkukimara on tehnyt kermasarvia samanlaisilla välineillä. Niillä saa tehtyä myös kauniita kierteitä, maustettuja spiraaleita vaikka parsan, nakin tai rullatun juustosiivun ympärille muutteemmaksi eli mitä mieleen juolahtaa. Jälkiruokiin nämä kiekurat, kuten tuuttien suutkin voi kastaa osin suklaassa.

Kuvan avocado-tuuttien täytteeseen sekoitin puolisen ruokalusikallista currytahnaa , josta  hieman nipistin pois. Joukkoon  pienin avocadon, sekä 50 g Créme fraichiä, 

1 tl sitruunamehua, hieman pippuria ja sormisuolaa.

Pienen punaisen chilin jätin varmuudeksi pois täytteestä - kaikki eivät pidä tulisuudesta, enkä tiennyt myöskään, mitä kutsujen emäntä oli varannut juomaksi kuohuvan lisäksi.  Mutta pienet rinkulat leikkasin koristeeksi väriä antamaan.                           

    

Aitoa maljaa kohottelin vanhalle vuodelle toisten mukana, vaikka mieluummin olisin puraissut juhlavasta piparista !

Uuteen vuoteen 2010 lähdetään uusin purjein, avoimin mielin ja kohti uusia kakkuja, kohti uusia seikkailuja.

Kaunis kiitokseni vielä kerran tästä kivasta ajasta, jokaiselle erikseen ja yhdessä !
Kohotan ihan kohta maljan, Teille
ja Uudelle Vuodelle 2010 !
 
nami-hiiri