Mitähän kivaa tai namia näistä syntyy ennen yötä ? Luominen on rankkaa 'työtä'. 

Tähtikartongista leikatusta lieriöstä tulee 'karkkikuusi', johon kääreliset makeiset voi niitata mininaittajalla kiinni toisesta rusetistaan.....pahvin edessä on ohutta ns. enkelinkiharaa, jota voi sitten laittaa valmiin kuusen kevennykseksi.

Ensimmäinen koetulos sveitsiläisillä makeisilla ja sanoisin, ettei ihan paha.

Mutta Fazerin sininen ja punainen Julia konvehti, sekä Fazer Mint ovat ohuempia ja istuvat napakammin paikalleen. Makeisia on onneksi tulossa, joten harjoittelen näillä ja teen sitten parempia, joissa suklaakin on parenpaa ! - Paremmuudessa asettuu oma kriittisyys 'diktaattoriksi', kun tietää materiaaleista itse enemmän kokemusperäisesti, mikä soveltuu ja mikä ei. Askartelukauppojen materiaalia, kuten paperia tai kartonkia, on pilvin pimein saatavilla, Materiaalilla ja materiaalilla on suuria eroja, muutakin kuin hinta. Harjoittelu tekee myös joskus mestarin - aivan samoin, kuin kakun tai pullan leipomisessa ja koristeluista puhumattakaan. 

Otetaanpa vaikka esimerkkinä tuo aiemin tehty pullapuu, jonka tein Lucia-pullan reseptiä käyttäen, koska pidän sahramista. Leivon enää hyvin harvoin, joten mitä arvelette tapahtuneen, jos olisin sokeasti noudattanut litran taikinan reseptiä, jossa sanotaan 4 palaa 50g hiivaa. Onneksi on leipomisesta jotain vanhassa muistissakin. Resepti on vanha ja yksi käytetyimpiä. Omaan leikkeeseeni en ollut tehnyt mitään korjauksia. Olen ilmeisesti puolittanut aina taikinareseptin ja käyttänyt kuitenkin vain yhtä hiivaa vaiston varaisesti.  Onneksi Eeva-ystäväni oli nyt lukenut blogiani ja laittoi sähköistä postia Helsingistä, arvellessaan, että olin 'seonnut' tai ehkä mahdollisesti epähuomiossa kirjoittanut blogiini reseptin väärin. Sama alkuperäinen resepti löytyy edelleen netistäkin, myös nimellä 'Annelin Lussekatit', neljällä hiivalla !!

nami-hiiri